Arene lausui ulkomaalaislain muuttamisesta

Arene pitää esitystä tarpeellisena. Toimet kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilöstön maahantulon prosessien nopeuttamiseksi ovat välttämättömiä, jotta muut keinot tuottavat tulosta. Nykyisin opiskelijalla saattaa mennä lukukausi tai koko lukuvuosi etäopinnoissa oleskelulupaprosessien venyessä.

Toimet kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilöstön maahantulon prosessien nopeuttamiseksi ovat välttämättömiä, jotta muut keinot tuottavat tulosta. Nykyisin opiskelijalla saattaa mennä lukukausi tai koko lukuvuosi etäopinnoissa oleskelulupaprosessien venyessä.

Lakiesityksen malli ei nopeuta ja kevennä maahantuloprosessia optimaalisesti. D-viisumi olisi myönnettävä jo ennen oleskeluluvan saamista, jolloin varsinaisen oleskeluluvan hakeminen ja myöntäminen tapahtuisi vasta Suomessa. Tällainen malli on käytössä esimerkiksi Virossa ja Alankomaissa, joten myös Euroopan Unionin sääntely mahdollistaa sen.

Maahanmuuttoviraston ja erityisesti ulkoministeriön konsulipalveluiden hitaus ovat merkittävin ongelma, joka hidastaa opiskelijoiden maahantuloa ja on siten haitaksi Suomen vetovoimalle korkeakoulutuksen kohdemaana.

Arenen lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi ulkomaalaislain muuttamisesta >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Arene lausui ulkomaalaislain muuttamisesta