Opiskelijavalintoja ja niihin liittyvää ohjausta kehitetään ammattikorkeakoulujen yhteistyönä

AMK-valintakoe otetaan käyttöön syksyn 2019 yhteishaussa

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishankkeessa (AMK-opiskelijavalinnat 2017-2019) uudistetaan ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoja vuoteen 2020 mennessä. Todistusvalinnan yhteiset pisteytysmallit julkaistiin viime toukokuussa. Opiskelijavalintojen kehittämisen tulokset ovat monella tavoin osoitus ammattikorkeakoulujen dynaamisesta tiimityöstä.

Ammattikorkeakoulujen uutta yhteistä digitaalista valintakoetta on kehitetty laaja-alaisessa asiantuntijayhteistyössä tutkittuun tietoon perustuen (Talman ym. 2018). AMK-valintakoe on eri koulutusalat huomioon ottava digitaalinen valintakoe, joka testaa monipuolisesti hakijan soveltuvuutta ammattikorkeakouluopintoihin. Muun muassa nykyiset valtakunnalliset koulutusalakohtaiset valintakokeet korvautuvat AMK-valintakokeella. AMK-valintakoe järjestetään ensimmäisen kerran syksyn 2019 yhteishaussa 29.10 – 1.11.2019 ja ammattikorkeakoulujen valmistelut ovat hyvässä vaiheessa.

Opiskelijavalintojen kehittäminen mahdollistaa ohjauksen ja viestinnän toteuttamisen aiempaa yhtenäisemmin

AMK-opiskelijavalintojen kehittämishankkeessa on opiskelijavalintaväylien lisäksi kehitetty ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen ohjauksen ja viestinnän kokonaisuutta. Ammattikorkeakoulut julkaisevat 6.5. yhteisen uuden verkkosivuston Ammattikorkeakouluun.fi / Yrkeshogskolestudier.fi. Sivusto on tarkoitettu ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Sivustolla on tietoa suomen- ja ruotsinkielisten ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista ja ammattikorkeakouluopinnoista. Koulutusalat ovat laajassa yhteistyössä laatineet sivustolle esittelytekstit ammattikorkeakoulututkinnoista.

Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolle kootun materiaalin avulla pyritään edistämään ammattikorkeakoulujen ja toisen asteen välistä yhteistyötä. Ammattikorkeakoulut ovat kehittäneet omien sivujensa opinto-ohjaajille suunnattua viestintää. Ammattikorkeakoulujen omat opinto-ohjaajien sivut sekä hakijoille ja opinto-ohjaajille suunnatut tapahtumat löytyvät sivustolta.

Vieraile sivustolla 6.5. alkaen: www.ammattikorkeakouluun.fi  / www.yrkeshogskolestudier.fi

@ammattikorkeakouluun & @ammattikorkeaan (Twitter)

Lähde:

Talman, K., Borodavkin, K., Kanerva, A-M. & Haavisto, E. 2018. Tutkimusraportti: Ammattikorkeakoulujen uuden digitaalisen valintakokeen kehittäminen – määrittelyvaiheen tulokset. Metropolia Ammattikorkeakoulu. Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisusarja.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Opiskelijavalintoja ja niihin liittyvää ohjausta kehitetään ammattikorkeakoulujen yhteistyönä