Henkilöstö avainasemassa ammattikorkeakoulujen kestävyystyössä

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma hyväksyttiin marraskuussa 2020 Arenen rehtorikokouksessa. Alkuvuonna 2021 toteutettiin ammattikorkeakoulujen henkilöstölle kysely kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta, ja saman vuoden keväänä kyselyn tuloksista julkaistiin raportti.

Laaja tutkimusaineisto tarjosi houkuttelevan mahdollisuuden myös syvällisempään analyysiin: Millaisia ajatuksia ja konkreettisia ehdotuksia ammattikorkeakoulujen henkilöstöllä on siihen, miten ammattikorkeakoulut voivat edistää kestävää kehitystä ja vastuullisuutta?

Tutkijatiimi tarttui innolla kyselyaineistoon, ja tuloksena on vertaisarvioitu artikkeli arvostetussa Foresight-julkaisussa.

Tavoitteena oli saada ammattikorkeakoulujen henkilöstön ääni kuuluviin, kertoo tutkimukseen osallistunut yliopettaja Taru Konst.

Yli 800 avoimen vastauksen aineisto kertoo aiheen tärkeydestä vastaajille, jatkaa dosentti Tuija Koivunen

Kaikkein tehokkaimpana kestävän kehityksen edistämisen välineenä nähtiin koulutus. Varmistamalla kaikkien opiskelijoiden kestävän kehityksen tiedot, taidot ja motivaatio lisätään merkittävimmin ammattikorkeakoulujen vaikutusta kestävän kehityksen etenemiseen yhteiskunnassa, kertoo tutkija Mervi Friman tutkimustuloksista.

Tutkimuksen keskeisiä havaintoja ovat tarve integroida kestävä kehitys ja vastuullisuus aidosti ja kattavasti ammattikorkeakoulujen strategioihin ja käytännön toimintasuunnitelmiin, koulutustoiminnan suuri vaikuttavuus, henkilökunnan ratkaiseva rooli niin opetuksen kuin koko organisaation toiminnan uudistamisessa kohti kestävää kehitystä, sekä TKI-toiminnan ja kampustoiminnan merkitys kestävyyden ja vastuullisuuden edistämisessä. Tutkimusartikkeliin pääset tutustumaan tästä.

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Yrityskysely osoittaa: Ammattikorkeakoulut kiinnostavimpia TKI- yhteistyökumppaneita yrityksille

Kauppakamareiden kyselyn mukaan ammattikorkeakoulut ovat kiinnostavimpia yhteistyökumppaneita yrityksille tutkimus-,...

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Henkilöstö avainasemassa ammattikorkeakoulujen kestävyystyössä