Arenen suositus TKI-tilojen käytöstä koronaviruksen aikana

Aluehallintovirasto on 17.3.2020 sulkenut ammattikorkeakoulujen tilat ja keskeyttänyt lähiopetuksen. Päätöksen mukaan tilojen sulkeminen ei koske ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja, erityisesti kriittisillä tutkimuksen aloilla.  

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene pitää tärkeänä, että ammattikorkeakoulut toimivat yhdessä ja määrätietoisesti ehkäistäkseen koronaviruksen aiheuttaman infektion leviämistä ja sen ihmisille ja yhteiskunnalle aiheutuvia haittoja. Tämän mukaisesti suosittelimme jo ennen valtioneuvoston ohjeista lähiopetuksen siirtämistä etäopetukseksi. 

Opetuksen lisäksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa on tehtävä mahdollisimman paljon etätyönä. Näin minimoidaan henkilöstön läsnäoloa ammattikorkeakoulun tiloissa ammattikorkeakoulun tiloissa. AVI:n päätökset ohjeistavat alle 10 henkilön kohtaamisiin.  

Arene suosittelee rajoittamaan TKI-tilojen käyttöä AVI:n päätöksen mukaisesti kriittiseen toimintaan, mikä edellyttää ammattikorkeakoulun tilojen tai siellä olevien laitteistojen tai ohjelmistojen käyttöä. Tilojen käytöstä tulee sopia rehtorin valtuuttaman henkilön kanssa. 

Kaikki työskentely kampuksilla tulee ohjeistaa siten, että tiloissa työskentely on olosuhteet huomioon ottaen mahdollisimman turvallista.   

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Arenen suositus TKI-tilojen käytöstä koronaviruksen aikana