Arenen suositus TKI-tilojen käytöstä koronaviruksen aikana

Aluehallintovirasto on 17.3.2020 sulkenut ammattikorkeakoulujen tilat ja keskeyttänyt lähiopetuksen. Päätöksen mukaan tilojen sulkeminen ei koske ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytössä olevia tiloja, erityisesti kriittisillä tutkimuksen aloilla.  

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene pitää tärkeänä, että ammattikorkeakoulut toimivat yhdessä ja määrätietoisesti ehkäistäkseen koronaviruksen aiheuttaman infektion leviämistä ja sen ihmisille ja yhteiskunnalle aiheutuvia haittoja. Tämän mukaisesti suosittelimme jo ennen valtioneuvoston ohjeista lähiopetuksen siirtämistä etäopetukseksi. 

Opetuksen lisäksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa on tehtävä mahdollisimman paljon etätyönä. Näin minimoidaan henkilöstön läsnäoloa ammattikorkeakoulun tiloissa ammattikorkeakoulun tiloissa. AVI:n päätökset ohjeistavat alle 10 henkilön kohtaamisiin.  

Arene suosittelee rajoittamaan TKI-tilojen käyttöä AVI:n päätöksen mukaisesti kriittiseen toimintaan, mikä edellyttää ammattikorkeakoulun tilojen tai siellä olevien laitteistojen tai ohjelmistojen käyttöä. Tilojen käytöstä tulee sopia rehtorin valtuuttaman henkilön kanssa. 

Kaikki työskentely kampuksilla tulee ohjeistaa siten, että tiloissa työskentely on olosuhteet huomioon ottaen mahdollisimman turvallista.   

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Arenen suositus TKI-tilojen käytöstä koronaviruksen aikana