Yliopettaja Helena Kautola strategisen tutkimuksen neuvostoon

Yliopettaja Helena Kautola on nimetty strategisen tutkimuksen neuvoston jäseneksi vuosille 2019-2021.

Tekniikan tohtori Helena Kautola on yliopettaja Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikassa. Hän on ollut mukana kehittämässä ammattikorkeakouluopetusta yli 20 vuotta HAMKissa ja sitä ennen viisi vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Hän on toiminut myös koulutusohjelman johtajana, koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtajana ja tutkimusjohtajana.

Kautola toimii tällä hetkellä myös biotekniikan dosenttina Aalto-yliopistossa ja prosessitekniikan dosenttina Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Kautolalla on vahva kansainvälinen kokemus. Hän on työskennellyt yliopistoissa ja teollisuudessa muun muassa Kanadassa, USA:ssa, Brasiliassa, Japanissa ja Saksassa.

Tutkimustyötä yhteiskunnallisesti merkittävien kysymysten ratkaisemiseksi

Suomen Akatemian yhteydessä toimiva neuvosto rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä. Tutkimuksen avulla etsitään konkreettisia ratkaisuja suuriin ja monitieteistä otetta vaativiin haasteisiin.

Strategisen tutkimuksen neuvosto esittää valtioneuvoston päätettäväksi tutkimuksen teema-alueet ja painopisteet. Valtioneuvoston hyväksynnän jälkeen neuvosto päättää ohjelmaan hyväksyttävistä tutkimushankkeista yhteiskunnallisen merkityksen, vaikuttavuuden ja laadun perusteella sekä vastaa tutkimushankkeiden seurannasta ja vaikuttavuuden arvioinnista.

Neuvosto on perustettu vuonna 2014. Tavoitteena oli monipuolistaa yhteiskunnallisten päätösten tutkimuspohjaa, koska monet yhteiskunnan vakavat haasteet eivät ole ratkaistavissa yksittäisten politiikka-alueiden keinoin. Suuriin haasteisiin vastaaminen edellyttää tieteenalojen ja politiikka-alueiden rajojen ylittämistä.

Valtioneuvosto nimittää strategisen tutkimuksen neuvostoon puheenjohtajan ja kahdeksan jäsentä. Neuvosto nimitetään enintään kolmen vuoden määräajaksi ja enintään kolmen vuoden jatkokaudeksi.

Neuvoston kokoonpano

Neuvoston puheenjohtajaksi nimitettiin professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta ja jäseniksi tutkimusjohtaja Petteri Alinikula (Saab Group), lainsäädäntöneuvos Jyri Inha (valtiovarainministeriö), tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja (Valio), yliopettaja Helena Kautola (Hämeen ammattikorkeakoulu), ekonomisti Olli Kärkkäinen (Nordea), professori Christina Salmivalli (Turun yliopisto), professori Sarianna Sipilä (Jyväskylän yliopisto) ja professori Reetta Toivanen (Helsingin yliopisto).

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut jatkavat rahoituksen nollalinjalla – isot odotukset TKI-rahoituksen kohdentumisesta

Ammattikorkeakoulut ovat helpottuneita, ettei niiden rahoitukseen kohdistettu uusia leikkauksia...

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

Yliopettaja Helena Kautola strategisen tutkimuksen neuvostoon