Suomessa maailman tehokkain korkeakoululaitos – Universitas 21

Suomalainen korkeakoululaitos on maailman tehokkain kansantuloon suhteutettuna, kertoo korkeakouluverkosto Universitas 21:n vuosittainen vertailu. Suomalaiset ammattikorkeakoulut ja yliopistot suoriutuvat jopa 20 prosenttia tehokkaammin kuin taloudeltaan samankokoisten maiden järjestelmät keskimäärin.  

Jo seitsemättä vuotta julkaistava Ranking of National Higher Education Systems -raportti arvioi 50 kansallisen korkeakoulujärjestelmän laadukkuutta neljän mittarin – rahoitus, työympäristön laatu, verkostoituneisuus ja tuotetun tutkimuksen määrä sekä vaikuttavuus – perusteella, ja saadut tulokset suhteutettiin maiden bruttokansantuotteeseen vertailtavuuden parantamiseksi. Suomalainen korkeakoululaitos pärjäsi erinomaisesti vertailun kaikilla osa-alueilla.  

Kokonaisvertailussa Suomea edellä ovat vain Yhdysvallat, Sveitsi, Iso-Britannia, Ruotsi ja Tanska. Suomi on myös aikaisempina vuosina sijoittunut vertailun kärkikymmenikköön sekä kokonaisvertailussa että kansantalouden kokoon suhteutettuna.    

Universitas 21 on kansainvälinen korkeakouluverkosto, jonka vuosittainen vertailu on maailman laajin korkeakoululaitosten laatua arvioiva tutkimus. U21 Ranking of National Higher Education Systems 2018 –raportin voi lukea tästä. 

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Suomessa maailman tehokkain korkeakoululaitos – Universitas 21