Ministeri Grahn-Laasonen kiitti ammattikorkeakouluja opiskelijavalintojen uudistamisesta

Ammattikorkeakoulujen valtakunnalliset AMK-päivät alkoivat Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen puheenvuorolla ”Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa”.

Ministeri kiitti puheenvuorossaan kaikkia ammattikorkeakouluja erityisesti tuoreesta opiskelijavalintojen uudistuksesta. Kiitosta tuli myös sujuvan opiskelijasiirtymisen kehittämistä ja sitä kautta elinikäisen oppimisen sekä koko suomalaisen koulutusketjun sujuvoittamisesta ja edistämisestä. Ministeri halusi korostaa myös ammattikorkeakoulujen tärkeää roolia ylioppilas- ja ammatillisen tutkinnon suorittaneiden opiskelijoiden tasa-arvoa edistävässä työssä.

Ammattikorkeakoulujen tärkeä rooli merkittävän osaamisen tuottajina, muutoksen edelläkävijöinä sekä kasvun edellytysten luomisessa nousi myös esille.

Ministeri korosti ammattikorkeakoulujen merkittävää potentiaalia sekä vaikuttavuutta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Ministeri sanoin, että on hyvin tärkeää turvata ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaan liittyvä rahoitus. Myös ammattikorkeakoulujen erityinen rooli alueilla tapahtuvassa innovaatiotoiminnassa nousi jälleen esille.

Ministeri painotti puheenvuorossaan lisäksi, että opetus- ja kulttuuriministeriön yhtenä tärkeimpänä tavoitteena käynnissä olevassa visio 2030 työssä on korkeakoulujen rahoitusmallien uudistaminen. Ministerin mukaan uuden rahoitusmallin kautta on erityisen tärkeää varmistaa että kaikki jatkuvan oppimisen väylät pysyvät kunnossa.

Amk-päivät

Valtakunnalliset AMK-päivät ovat ammattikorkeakoulukentän toimijat ja vaikuttajat yhteen kokoava valtakunnallinen seminaari joka järjestetään tänä vuonna Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa 16.-17.5.2018 Arene ry:n ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

AMK-päivien teemana tänä vuonna on Future Learning. Teeman mukaisesti päivien ohjelmassa korostuvat tulevaisuuden opiskelu ja oppiminen. AMK-päivät –tapahtumana on jokavuotinen traditio AMK-kentän kalenterissa. Tapahtuman juuret juontuvat pitkälle ammattikorkeakoulukentän syntyyn saakka, sillä AMK-päivät järjestetään nyt jo 22:nnen kerran.

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

Ministeri Grahn-Laasonen kiitti ammattikorkeakouluja opiskelijavalintojen uudistamisesta