Ei valoa tunnelissa

Julkisen talouden suunnitelma vuosille 2019-2022 ei tuo parannusta ammattikorkeakoulujen asemaan.

– Kehysriihen työllisyyspaketti muuntokoulutuksineen oli odotettu ja tervetullut, kiittää toiminnanjohtaja Petri Lempinen Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenesta.

– Se ei kuitenkaan korjaa yli 20 prosentin rahoituksen alenemista, mikä on syntynyt leikkauksista ja rahoituksen indeksijäädytyksistä.

Arene muistuttaa Suomen tavoitteesta kouluttaa korkeakouluissa puolet nuorista aikuisista. Samalla työässäoleville aikuisille halutaan tarjota nykyistä paremmat mahdollisuudet osaamisensa kehittämiseen.

– Korkeakoulujen toiminnan uudistaminen ja laajentaminen edellyttävät parannusta perusrahoitukseen ja indeksikorotusten palauttamista rahoitukseen, Lempinen vaatii.

Toinen kansallinen tavoite on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksen nostaminen 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta, mikä edellyttää nykyisen rahoituksen kaksinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.

– Ammattikorkeakoulujen TKI-rahoituksen kansallinen vahvistaminen mahdollistaa kansainvälisen rahoituksen ja kotimaisen yksityisen rahoituksen lisääntymisen.

Arene oli kuultavana julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2019-2022 Eduskunnan sivistysvaliokunnassa torstaina 3.5.

Arenen lausunto (pdf)

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Ei valoa tunnelissa