Suomessa maailman tehokkain korkeakoululaitos – Universitas 21

Suomalainen korkeakoululaitos on maailman tehokkain kansantuloon suhteutettuna, kertoo korkeakouluverkosto Universitas 21:n vuosittainen vertailu. Suomalaiset ammattikorkeakoulut ja yliopistot suoriutuvat jopa 20 prosenttia tehokkaammin kuin taloudeltaan samankokoisten maiden järjestelmät keskimäärin.  

Jo seitsemättä vuotta julkaistava Ranking of National Higher Education Systems -raportti arvioi 50 kansallisen korkeakoulujärjestelmän laadukkuutta neljän mittarin – rahoitus, työympäristön laatu, verkostoituneisuus ja tuotetun tutkimuksen määrä sekä vaikuttavuus – perusteella, ja saadut tulokset suhteutettiin maiden bruttokansantuotteeseen vertailtavuuden parantamiseksi. Suomalainen korkeakoululaitos pärjäsi erinomaisesti vertailun kaikilla osa-alueilla.  

Kokonaisvertailussa Suomea edellä ovat vain Yhdysvallat, Sveitsi, Iso-Britannia, Ruotsi ja Tanska. Suomi on myös aikaisempina vuosina sijoittunut vertailun kärkikymmenikköön sekä kokonaisvertailussa että kansantalouden kokoon suhteutettuna.    

Universitas 21 on kansainvälinen korkeakouluverkosto, jonka vuosittainen vertailu on maailman laajin korkeakoululaitosten laatua arvioiva tutkimus. U21 Ranking of National Higher Education Systems 2018 –raportin voi lukea tästä. 

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Suomessa maailman tehokkain korkeakoululaitos – Universitas 21