Korkeakouluihin ja oppilaitoksiin asennetaan hälytysvalot varoittamaan opintojen keskeyttämisestä

Opiskelutekniikan keskus SCS on keksinyt teknisen ratkaisun, jonka uskotaan estävän opintojen keskeyttämistä. Korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten rehtoreiden työhuoneisiin esitetään asennettavaksi hälytysvalot, mikäli opiskelijapalautekyselyt antavat hälyttävää tietoa opiskelijoiden opintojen etenemisestä ja heidän saaman ohjauksen passivoitumisesta.

Opintojen keskeyttäminen on ollut vuosikymmeniä tutkimusten ja kehittämistoimien kohteena. Keskeyttämisten syitä ei kuitenkaan ole loppuun asti selvitettyä tai ehkäistyä.

Yhteistä opintojen keskeyttämiselle on, että se tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen ja tutkinnon suorittamisen välissä.

Syyksi keskeyttämisille on usein epäilty vikaa ohjausjärjestelmissä, joka estää opintojen etenemistä. Ohjausjärjestelmän arvioidaan olevan keskeyttämisissä passivoituneena väärällä hetkellä.

Nyt Suomessa aiotaan asentaa kaikkiin korkeakouluihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin varoitusvalo varoittamaan rehtoreita, jos opiskelijapalautekyselyt antavat hälyttäviä tietoja opiskelijoiden opintomenestyksestä ja heidän saamasta ohjauksesta, kertoo sanomalehti Koulutussanomat.

Arene ei kommentoi lehdelle sen saamia tietoja.

Koulutussanomat-lehden mukaan SCS on jo pitkään myynyt nyt kaikkiin korkeakouluihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin asennettavaa hälytysvalojärjestelmää lisävarusteena, mutta harvat ovat sitä vielä hankkineet. Opetus- ja ohjausviranomaiset eivät ole vaatineet järjestelmää pakolliseksi.

”Hälytysjärjestelmä on kriittinen, eikä sen asentaminen maksa korkeakouluille juuri mitään. Järjestelmät ovat välttämättömiä opintojen etenemisen kannalta”, opinto-ohjauskonsultti Jaana Tutor sanoi Koulutussanomille.

Konsultin mukaan hälytysjärjestelmä vaikuttaa myös rehtoreiden ajankäyttöön, koska he joutuvat viettämään nykyistä enemmän aikaansa työhuoneissaan.

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Arene hakee EU-asiantuntijaa ammattikorkeakoulujen asialle 

Arene etsii osa-aikaista asiantuntijaa määräaikaiseen ja osa-aikaiseen (50 %)...

Tekoäly mukana ammattikorkeakoulujen arjessa

Katsoin hiljattain lentokoneessa mielenkiintoisen elokuvan After Yang, jossa tekoälyllä...

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista

Arene pitää Suomen kantaa komission tiedonannosta pääosin hyvänä.Arene pitää...

Ammattikorkeakoulujen hiilijalanjälki -webinaari 11.12.2023 klo 14-15.30

Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmän hiilijalanjälkilaskenta-alaryhmä järjestää maanantaina...

Opiskelijoiden hyvinvointi on koulutustason noston edellytys

Mielenterveysviikolla ammattikorkeakouluja edustava Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja siellä opiskelevia...

Korkeakouluihin ja oppilaitoksiin asennetaan hälytysvalot varoittamaan opintojen keskeyttämisestä