CampusOnline vie ammattikorkeakoulujen opintoja verkkoon

CampusOnline verkkopalvelu tarjoaa ammattikorkeakoulujen opiskelijoille mahdollisuuden opiskella 100-prosenttisesti ja ympärivuotisesti myös verkossa. Opiskelijat voivat valita maksuttomasti itseään kiinnostavia opintoja muiden ammattikorkeakoulujen verkko-opinnoista ja sisällyttää ne omiin tutkintoihinsa.

Syksyllä 2018 avautuneesta CampusOnlinesta on kehittymässä yhteinen alusta ammattikorkeakoulujen verkko-opinnoille. Sen tarjonta laajenee myös nopeaan tahtiin. Ensi kesälle tarjolla on jo yli 600 opintojaksoa.

CampusOnlinessa on opintojaksoja eri koulutusaloilta. Tarjontaa löytyy niin ammattikorkeakoulututkintoa kuin maisteritasoista ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittaville. Osa opintojaksoista on englanninkielisiä, joten ne sopivat myös vieraskielisille opiskelijoille.

Ammattikorkeakoulut uskovat yhteisen verkko-opintotarjonnan lisäävän vetovoimaa, kun kaikissa ammattikorkeakouluissa on palvelun ansiosta mahdollisuus entistäkin monipuolisempiin opintoihin.

CampusOnlinesta vauhtia jatkuvaan oppimiseen

– CampusOnline helpottaa työelämässä olevien jatko- tai täydennyskoulutusta, sillä isoon osaan CampusOnlinen opintojaksoista voi osallistua avoimen ammattikorkeakoulun kautta kuka vain, kertoo toiminnanjohtaja Petri Lempinen Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:stä.

Jatkuva oppimisen tehtävä lisättiin ammattikorkeakoululakiin vuoden 2019 alussa ja sen painoarvo kasvaa korkeakoulujen tulevissa rahoitusmalleissa.

– Korkeakoulujen on vastattava kiihtyvään yhteiskunnalliseen muutokseen ja sen tuomaan uudistuvan tiedon tarpeeseen, Lempinen linjaa.

AMK-opiskelijat ovat vastaanottaneet uuden opiskelutavan hyvin

Opiskelijalle CampusOnline tarkoittaa joustavampia opintopolkuja ja omaa korkeakoulua laajempaa opintotarjontaa. Verkko-opinnot esimerkiksi helpottavat työskentelyä opiskelun ohessa, kertoo kehittämispäällikkö Hannu Ikonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Puolet ammattikorkeakoulujen opiskelijoista on 25-vuotta täyttäneitä aloittaessaan opinnot. Verkossa tapahtuva opiskelu helpottaa huomattavasti näiden opiskelijoiden arkea, sillä valtaosa heistä suorittaa tutkintoa työn ohessa.

Tulevan kesän CampusOnlinen reilu 600 opintojaksosta 123 täyttyi ensimmäisinä ilmoittautumispäivinä, ja tuona aikana vierailijoita sivuilla oli lähes 30 000.

Syksyn 2018 CampusOnlinen opintojaksoilta kerätyn palautteen mukaan opiskelijat olivat löytäneet opintojaksoja, joita oma korkeakoulu ei tarjonnut. Osa opiskelijoista kertoi myös valmistuneensa nopeammin löydettyään CampusOnlinesta puuttuneen pakollisen opintojakson.

www.campusonline.fi >>

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut jatkavat rahoituksen nollalinjalla – isot odotukset TKI-rahoituksen kohdentumisesta

Ammattikorkeakoulut ovat helpottuneita, ettei niiden rahoitukseen kohdistettu uusia leikkauksia...

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

CampusOnline vie ammattikorkeakoulujen opintoja verkkoon