CampusOnline vie ammattikorkeakoulujen opintoja verkkoon

CampusOnline verkkopalvelu tarjoaa ammattikorkeakoulujen opiskelijoille mahdollisuuden opiskella 100-prosenttisesti ja ympärivuotisesti myös verkossa. Opiskelijat voivat valita maksuttomasti itseään kiinnostavia opintoja muiden ammattikorkeakoulujen verkko-opinnoista ja sisällyttää ne omiin tutkintoihinsa.

Syksyllä 2018 avautuneesta CampusOnlinesta on kehittymässä yhteinen alusta ammattikorkeakoulujen verkko-opinnoille. Sen tarjonta laajenee myös nopeaan tahtiin. Ensi kesälle tarjolla on jo yli 600 opintojaksoa.

CampusOnlinessa on opintojaksoja eri koulutusaloilta. Tarjontaa löytyy niin ammattikorkeakoulututkintoa kuin maisteritasoista ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittaville. Osa opintojaksoista on englanninkielisiä, joten ne sopivat myös vieraskielisille opiskelijoille.

Ammattikorkeakoulut uskovat yhteisen verkko-opintotarjonnan lisäävän vetovoimaa, kun kaikissa ammattikorkeakouluissa on palvelun ansiosta mahdollisuus entistäkin monipuolisempiin opintoihin.

CampusOnlinesta vauhtia jatkuvaan oppimiseen

– CampusOnline helpottaa työelämässä olevien jatko- tai täydennyskoulutusta, sillä isoon osaan CampusOnlinen opintojaksoista voi osallistua avoimen ammattikorkeakoulun kautta kuka vain, kertoo toiminnanjohtaja Petri Lempinen Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:stä.

Jatkuva oppimisen tehtävä lisättiin ammattikorkeakoululakiin vuoden 2019 alussa ja sen painoarvo kasvaa korkeakoulujen tulevissa rahoitusmalleissa.

– Korkeakoulujen on vastattava kiihtyvään yhteiskunnalliseen muutokseen ja sen tuomaan uudistuvan tiedon tarpeeseen, Lempinen linjaa.

AMK-opiskelijat ovat vastaanottaneet uuden opiskelutavan hyvin

Opiskelijalle CampusOnline tarkoittaa joustavampia opintopolkuja ja omaa korkeakoulua laajempaa opintotarjontaa. Verkko-opinnot esimerkiksi helpottavat työskentelyä opiskelun ohessa, kertoo kehittämispäällikkö Hannu Ikonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Puolet ammattikorkeakoulujen opiskelijoista on 25-vuotta täyttäneitä aloittaessaan opinnot. Verkossa tapahtuva opiskelu helpottaa huomattavasti näiden opiskelijoiden arkea, sillä valtaosa heistä suorittaa tutkintoa työn ohessa.

Tulevan kesän CampusOnlinen reilu 600 opintojaksosta 123 täyttyi ensimmäisinä ilmoittautumispäivinä, ja tuona aikana vierailijoita sivuilla oli lähes 30 000.

Syksyn 2018 CampusOnlinen opintojaksoilta kerätyn palautteen mukaan opiskelijat olivat löytäneet opintojaksoja, joita oma korkeakoulu ei tarjonnut. Osa opiskelijoista kertoi myös valmistuneensa nopeammin löydettyään CampusOnlinesta puuttuneen pakollisen opintojakson.

www.campusonline.fi >>

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Arene hakee EU-asiantuntijaa ammattikorkeakoulujen asialle 

Arene etsii osa-aikaista asiantuntijaa määräaikaiseen ja osa-aikaiseen (50 %)...

Tekoäly mukana ammattikorkeakoulujen arjessa

Katsoin hiljattain lentokoneessa mielenkiintoisen elokuvan After Yang, jossa tekoälyllä...

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista

Arene pitää Suomen kantaa komission tiedonannosta pääosin hyvänä.Arene pitää...

Ammattikorkeakoulujen hiilijalanjälki -webinaari 11.12.2023 klo 14-15.30

Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmän hiilijalanjälkilaskenta-alaryhmä järjestää maanantaina...

Opiskelijoiden hyvinvointi on koulutustason noston edellytys

Mielenterveysviikolla ammattikorkeakouluja edustava Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja siellä opiskelevia...

CampusOnline vie ammattikorkeakoulujen opintoja verkkoon