Verkostoyhteistyöllä AMK-koulutusta maailmalla näkyväksi – FINNIPS täyttää 10 vuotta!

Finnish Network for International Programmes FINNIPS-verkosto juhlistaa tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan. FINNIPS-verkostoyhteistyön perimmäisenä tarkoituksena on saada suomalaista ammattikorkeakoulutusta maailmalla näkyväksi, tehokasta yhteistyötä hyödyntäen.

Keväällä 2019 yli 1200 valintakoetta ympäri maailmaa

FINNIPS-verkosto järjesti sen 13 jäsenammattikorkeakoulun vieraskielisten tutkinto-ohjelmien valintakokeet yhteensä 12 eri maassa 18.-26.3.2019 välisenä aikana. Valintakoemaihin lukeutuivat Brasilia, Intia, Iso-Britannia, Kazakstan, Kenia, Kiina, Nepal, Saksa, Unkari, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat. Näissä maissa tehtiin yhteensä 1241 valintakoetta kahdeksan eri koulutusalan tutkinto-ohjelmiin Bachelor- ja Master -tasoilla. Eniten kokeita tehtiin Vietnamissa (352), Intiassa (249), Keniassa (212), Nepalissa (167) ja Venäjällä (124).

Yhteishaun opiskelijavalinnan tuloksia julkaistaan 7.5.2019 alkaen ja kaikki tulokset ilmoitetaan 28.6.2019 mennessä. FINNIPS-verkosto on viestinyt hakijoille aktiivisesti oleskeluluvan hakemiseen liittyvistä asioista, jotta opiskelupaikan saadessaan heillä olisi hyvät valmiudet toimia asiassa ripeästi omalta osaltaan. Verkosto kokoaa myöhemmin kevään ja kesän mittaan tiedot kokeiden kautta opiskelijaksi hyväksytyistä, paikan vastaanottaneista, lukuvuosimaksun maksaneista sekä opintonsa määräaikaan mennessä aloittaneista hakijoista.

Vuoden 2020 vieraskielisen koulutuksen haku uudessa yhteishaussa: markkinointi ja opiskelijavalinta yhteistyössä

FINNIPS-verkostossa valmistaudutaan jo aktiivisesti vuoden 2020 vieraskielisen koulutuksen hakuun, jonka suhteen työstetään jo ammattikorkeakoulujen välisiä yhteisiä prosesseja uuteen yhteishakuun. FINNIPS-verkoston kauden 2019-2020 toimintasuunnitelma on toimitettu sen jäsenammattikorkeakouluihin, joiden kanssa yhdessä vahvistetaan muun muassa kevään 2020 valintakoemaavalikoima.

Verkoston toiminta kattaa jälleen monipuolisia kansainvälisen koulutusmarkkinoinnin ja opiskelijarekrytoinnin menetelmiä. Yhteistyössä toteutetut markkinointitoimenpiteet tuovat suomalaisille AMKeille näkyvyyttä ja houkuttavat motivoituneita hakijoita verkoston tutkinto-ohjelmiin. Yhteistyössä on voimaa ja verkosto onkin avoin myös uusien AMKien liittymiselle mukaan yhteistyöhön -The more the merrier!

Verkoston juhlavuosi on edennyt vauhdilla kansainvälisen koulutusmarkkinoinnin ja opiskelijavalinnan merkeissä. Osana juhlavuoden huomioimista, verkosto on myös julkistanut neljännen julkaisunsa. ”Attracting Global Talents. FINNIPS network’s ten years of enhancing internationalisation” -teos on vapaasti ladattavissa Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisupalveluiden sivuilta: https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/JAMKin-julkaisut/Julkaisuja/attracting-global-talents–jamkpubl264/

Verkoston kolme aiempaa julkaisua löytyvät myös verkosta ja ne ovat löydettävissä mm. FINNIPSin verkkosivujen kautta. Verkkosivujen ja Facebookin kautta löytyy myös lisätietoja verkoston toiminnasta.

FINNIPS tiedote (pdf) >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

Verkostoyhteistyöllä AMK-koulutusta maailmalla näkyväksi – FINNIPS täyttää 10 vuotta!