Petri Lempiselle ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi

AMKEn hallitus on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin FT Petri Lempiselle. Ansioristi luovutettiin AMKEpäivillä 11.4.2018.

Lempinen toimi AMKE ry:n toimitusjohtajana kolme vuotta vuoden 2018 helmikuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän siirtyi Arenen toiminnanjohtajaksi.

AMKE ry

 

Lempisen panos ammatillisen koulutuksen lainsäädännön uudistamiseen ja uudistuksen suuntaan on ollut merkittävä. Samalla Lempisen tavoite on ollut luoda AMKEsta yhtenäinen ja aktiivinen edunvalvontajärjestö. Ansioristiä luovuttaessaan AMKEn puheenjohtaja Leena Linnainmaa korostikin Lempisen roolia ammatillisen koulutuksen kehittäjänä ja AMKEn profiilin nostajana.

 

Valokuva: Merja Broström-Hujanen

Lempisellä on liki 30 vuoden kokemus koulutuspolitiikasta edunvalvojana, tutkijana ja virkamiehenä. Viimeiset 15 vuotta hän on työskennellyt ammatillisen koulutuksen kehittämisen parissa. Lempinen on toiminut AEL:n, Koulutusrahaston ja Skills Finland ry:n hallitusten jäsenenä, EU-virasto Cedefopin hallintoneuvoston varapuheenjohtajana sekä Koulutuksen arviointineuvoston jäsenenä. Hänellä on 10 vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen EU-yhteistyöstä. Ennen AMKEen siirtymistä Lempinen toimi STTK:n koulutuspoliittisena asiantuntijana.

 

Taustaa: Kultainen ansioristi myönnetään ansiokkaasti ammatillisen koulutuksen hyväksi toimineelle henkilölle, vähintään 20 vuoden ansiokkaasta toiminnasta toimihenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjän palveluksessa tai ansiokkaasta toiminnasta luottamushenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjäorganisaatiossa. Näiden lisäksi hallitus on vuonna 2017 linjannut, että ansioristi voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta muusta ammatillisen koulutuksen kehittämiseen liittyvästä toiminnasta AMKE ry:n hallituksen päätöksellä.

Lisää aiheesta:

AMKE ry: Tiedote

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Korkeakoulujen aloituspaikkarahat annettava ammattikorkeakouluille

Hallitus pitää ammattikorkeakoulut juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Suurin...

Ammattikorkeakoulut: Suomessa ei ole yhtään tilaa suvaitsemattomuudelle ja syrjinnälle

Ammattikorkeakouluissa syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on paikan vastaanottanut lähes...

Ammattikorkeakouluilla ratkaisevin rooli koulutustason nostossa 

OECD (Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) julkaisi taas vertailutiedot...

Budjettiriihessä vahvistettava ammattikorkeakoulujen tutkimusta ja koulutusta

Hallituksen budjettineuvotteluissa tehdään todella tärkeitä linjauksia tutkimus-, kehittämis- ja...

Kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen – webinaari 6.10.2023

Tervetuloa kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen - webinaariin perjantaina...

Petri Lempiselle ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi