Petri Lempiselle ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi

AMKEn hallitus on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin FT Petri Lempiselle. Ansioristi luovutettiin AMKEpäivillä 11.4.2018.

Lempinen toimi AMKE ry:n toimitusjohtajana kolme vuotta vuoden 2018 helmikuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän siirtyi Arenen toiminnanjohtajaksi.

AMKE ry

 

Lempisen panos ammatillisen koulutuksen lainsäädännön uudistamiseen ja uudistuksen suuntaan on ollut merkittävä. Samalla Lempisen tavoite on ollut luoda AMKEsta yhtenäinen ja aktiivinen edunvalvontajärjestö. Ansioristiä luovuttaessaan AMKEn puheenjohtaja Leena Linnainmaa korostikin Lempisen roolia ammatillisen koulutuksen kehittäjänä ja AMKEn profiilin nostajana.

 

Valokuva: Merja Broström-Hujanen

Lempisellä on liki 30 vuoden kokemus koulutuspolitiikasta edunvalvojana, tutkijana ja virkamiehenä. Viimeiset 15 vuotta hän on työskennellyt ammatillisen koulutuksen kehittämisen parissa. Lempinen on toiminut AEL:n, Koulutusrahaston ja Skills Finland ry:n hallitusten jäsenenä, EU-virasto Cedefopin hallintoneuvoston varapuheenjohtajana sekä Koulutuksen arviointineuvoston jäsenenä. Hänellä on 10 vuoden kokemus ammatillisen koulutuksen EU-yhteistyöstä. Ennen AMKEen siirtymistä Lempinen toimi STTK:n koulutuspoliittisena asiantuntijana.

 

Taustaa: Kultainen ansioristi myönnetään ansiokkaasti ammatillisen koulutuksen hyväksi toimineelle henkilölle, vähintään 20 vuoden ansiokkaasta toiminnasta toimihenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjän palveluksessa tai ansiokkaasta toiminnasta luottamushenkilönä ammatillisen koulutuksen järjestäjäorganisaatiossa. Näiden lisäksi hallitus on vuonna 2017 linjannut, että ansioristi voidaan myöntää erityisen ansiokkaasta muusta ammatillisen koulutuksen kehittämiseen liittyvästä toiminnasta AMKE ry:n hallituksen päätöksellä.

Lisää aiheesta:

AMKE ry: Tiedote

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

EU:n elinvoima edellyttää lisää panoksia soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen 

Suomen ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan merkitys on vahvistunut...

Petri Lempiselle ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi