AMK rahoitusmallin vaikutukset selvitettävä

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene esittää, että opetus- ja kulttuuriministeriö teettäisi selvityksen ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin vaikutuksista.

Talouspolitiikan arviointineuvosto julkaisi alkuvuodesta selvittänyt yliopistouudistuksen ja rahoitusmallin vaikutuksista. Arene toivoo vastaavaa rahoitukseen keskittyvää selvitystä myös ammattikorkeakoulujen osalta.

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tehtävät ja toiminta poikkeavat toisistaan merkittävästi, joten yliopistojen vaikutuksista ei voi vetää johtopäätöksiä ammattikorkeakouluihin.

AMK-lain uudistuksen arvioinnin raporttiluonnokset viittaavat siihen, että AMK-uudistuksessa rahoitusmallilla on voinut olla itse lakia suurempi vaikutus ammattikorkeakoulujen toimintaan. Kyseinen arviointi ei kuitenkaan riitä erittelemään esimerkiksi rahoitusuudistuksen ja rahoituksen vähenemisen vaikutuksia.

Ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin uudistamiselle on erittäin laajat vaikutukset korkeakoulutukseen, sillä puolet ylempää ja alempaa korkeakoulututkintoa suorittavista opiskelijoista on ammattikorkeakouluissa.

Ammattikorkeakouluja koskeva selvitys toisi arvokasta tietoa ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin uudistamiseen ja tukisi siten korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 tiekartan valmistelua.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

AMK rahoitusmallin vaikutukset selvitettävä