Xamk: ”Opiskelussa ei vielä ole tullut vastaan yhtään sellaista asiaa, joka ei olisi ollut kiinnostavaa”

Moikka! Kuka olet ja mitä opiskelet?

Terveisiä Taivalkoskelta! Olen Johanna Hoikkala ja aloitin monialaisen toimintakyvyn edistämisen YAMK-opinnot syksyllä 2020 Savonlinnassa. Opintoja suoritan työn ohessa.

Millainen on aiempi koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Aikaisemmalta koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK) ja sosionomi (AMK). Ensimmäiseen AMK-tutkintoon olen valmistunut vuonna 2005.

Tähänastisen työurani olen saanut tehdä monipuolisesti töitä niin asiakastyössä kuin kehittämistehtävissäkin.

Taivalkosken kunnassa olen ollut töissä jo yli 10 vuotta. Tämän hetkellä toimin toisen asteen kuraattorina ja varhaiskasvatuksen palveluohjaajana.

Työni on monipuolista ja pyrin sitä tekemään kehittävällä työotteella yhdessä asiakkaiden ja monialaisen verkoston kanssa.

Miksi valitsit kyseisen YAMK-koulutuksen?

Olen jo jonkin haaveillut YAMK-tutkinnon suorittamisesta. Monialainen toimintakyvyn edistäminen oli minulle aiheena juuri se, mitä olin etsinyt ja koulutuksen sisältöön tutustumisen jälkeen laitoinkin heti hakemuksen Xamkiin!

Maantieteellisesti Savonlinna ei tietenkään ole taivalkoskelaisen näkökulmasta järkevin mahdollinen opiskelupaikka, mutta innostuin koulutuksen sisällöstä niin paljon, että ajattelin sen asian jotenkin järjestyvän 😊

Millaista on opiskella YAMK-tutkintoa?

YAMK-tutkinnon opiskelu on ollut monipuolista. Omat haasteensa tuo YAMK-tutkinnon opiskelu ruuhkavuosien pyörteissä, mutta en ole hetkeäkään katunut sitä, että hain koulutukseen. Olen jo nyt oppinut niin paljon ja saanut ajatuksia ja ihan konkreettisia työkalujakin omaan työhöni.

Mielekästä on ollut myös se, että minulla oli jo ennen koulutuksen alkua meneillään hyvinvointijohtamiseen liittyviä opintoja, jotka voin liittää osaksi yamk-tutkintoa. Innolla jo odotan opinnäytetyön tekemistä, kunhan aihe vielä tarkentuu.

Opettajat ovat olleet ihanasti tukena ja kannustaneet haasteellisissa tilanteissa. Tähän saakka olen osallistunut opetukseen aina etänä ja se on toiminut hyvin, vaikka toivonkin, että jossakin vaiheessa pääsisin näkemään oman ryhmän ja opettajat ihan livenä.

Omasta hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta myös opiskellessa! Minun omia keinoja palautumiseen ovat esim. luonnossa liikkuminen ja yhteinen aika perheen kanssa.

Mikä on kiinnostavinta opiskelussa?

Opiskelussa ei ainakaan vielä ole tullut vastaan yhtään sellaista asiaa, joka ei olisi ollut kiinnostava.

Monialainen näkökulma on sinällään todella mielenkiintoinen ja olenkin oppinut paljon mm. verkostotyöstä, osallisuudesta ja eri asiantuntijoiden roolista toimintakyvyn edistämisessä.

Jonkin verran on ollut sellaisia asioita, jotka ovat työuran ja aikaisempien opintojen kautta tuttuja, mutta niihinkin on koulutuksen aikana tullut lisätietoa tai vähintäänkin uusia näkökulmia. Myös tiedon hyödyntämismahdollisuudet omassa työssä ovat tehneet opiskelusta mielekästä.

Miksi mielestäsi kannattaa opiskella YAMK-tutkinto?

YAMK-tutkinto kannattaa ehdottomasti opiskella ja tutkinnon suorittamista on hyvä ajatella matkana. Opiskelu on tutkintotavoitteista ja tutkinnon suorittaminen sinällään antaa uusia mahdollisuuksia työelämässä, mutta opintojen aikana saadun osaamisen voi hyödyntää parhaimmillaan suoraan omaan työhön koko opintojen ajan.

Opinnot ovat myös hyvä mahdollisuus verkostoitua. Opiskelijat ovat oman alansa asiantuntijoita, mikä näkyy yhteisissä ryhmätöissä. Ryhmän aikaisempien tutkintojen moninaisuus antaa koulutuksen teeman mukaisesti monialaista näkemystä asioihin.

Onko sinulla jotain terveisiä YAMK-opintoja harkitseville?

Haluan kannustaa aiheesta kiinnostuneita hakeutumaan Xamkiin. Itse löysin koulutuksen viime tingassa ja tein hakemuksen ihan haun viime minuuteilla. Hakeminen oli kyllä ihan paras päätös!

Nykyaikana opiskelu onnistuu hyvin myös etänä ja lähipäivien vuoksi kannattaa kyllä tarvittaessa matkustaa kauemmaskin: vaikkapa Taivalkoskelta Savonlinnaan.

Lisätietoja

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutusta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

Xamk: ”Opiskelussa ei vielä ole tullut vastaan yhtään sellaista asiaa, joka ei olisi ollut kiinnostavaa”