SeAMK: Uutta osaamista restonomi (YAMK) -tutkinnolla

Olen eteläpohjalaistunut savolainen. Lukion suoritettuani lähdin opiskelemaan ravintolakokiksi Ravintolakoulu Perhoon. Opinnot jatkuivat jouhevasti Haaga-Helia ammattikorkeakouluun Hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmaan (restonomi). Pääaineena opiskelin ruokatuotannon johtamista ja samassa yhteydessä pätevöidyin keittiömestariksi. Jo opintojen loppuvaiheessa oli selvää, että haluan jatkaa aikanaan opintojani ylemmän ammattikorkeakoulun merkeissä.

Restonomi-opintojen loppuvaiheessa pääsin töihin Atrian tuotekehitykseen trainee-ohjelman kautta. Atrialla olen työskennellyt eri tuotekehityksen tehtävissä jo viidentoista vuoden ajan, tällä hetkellä tuotekehityspäällikkönä.  Halusin päivittää opintoni vastaamaan uutta tutkintotasoa ja saada kaikki aiemmat opintoni yhden yleisesti tunnustetun tutkinnon alle, joten aloitin ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot. Opinnot sujuivat vauhdikkaasti.

Restonomi (ylempi AMK) Emma-Kaisa Saarenpää
Restonomi (ylempi AMK) Emma-Kaisa Saarenpää. Kuva: Johanna Saarenpää

Henkilökohtainen ohjaus ja opintosuunnitelma tukivat opintojen ja työelämän yhdistymistä. Opinnäytetyön tein omaa organisaatiotani hyödyttävästä aihealueesta. Lopputyöprosessin läpikäynti ja tieteellisen ajattelutavan omaksuminen olivat opintojen parasta antia. Tästä kokemuksesta kuuluu kiitos myös SeAMKin ruoka-alan opettajille ja erityisesti opinnäytetyön ohjaajalle.

SeAMK Ruokaketjun kehittämisen tutkinto-ohjelma (ylempi AMK) sopii henkilöille, jotka haluavat lisätä omaa poikkitieteellistä ajatteluaan ja saada näkemyksiä sekä kokemuksia muilta opiskelijoilta omaan työhönsä. Opinnoista saa parhaan hyödyn, kun rohkeasti valitsee omia tavoitteitaan tukevia opintokokonaisuuksia ja haastaa itseään ja omia käsityksiään lopputyön merkeissä.

Teksti: Emma-Kaisa Yli-Karjanmaa

Lisätietoja

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutustu Seinäjoen ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Arene hakee EU-asiantuntijaa ammattikorkeakoulujen asialle 

Arene etsii osa-aikaista asiantuntijaa määräaikaiseen ja osa-aikaiseen (50 %)...

Tekoäly mukana ammattikorkeakoulujen arjessa

Katsoin hiljattain lentokoneessa mielenkiintoisen elokuvan After Yang, jossa tekoälyllä...

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista

Arene pitää Suomen kantaa komission tiedonannosta pääosin hyvänä.Arene pitää...

Ammattikorkeakoulujen hiilijalanjälki -webinaari 11.12.2023 klo 14-15.30

Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmän hiilijalanjälkilaskenta-alaryhmä järjestää maanantaina...

Opiskelijoiden hyvinvointi on koulutustason noston edellytys

Mielenterveysviikolla ammattikorkeakouluja edustava Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja siellä opiskelevia...

SeAMK: Uutta osaamista restonomi (YAMK) -tutkinnolla