Savonia: Juhan uratarina – Opin vieläkin joka päivä uutta

Opiskelin Savoniassa Varkauden yksikön kautta ylemmän Master Of Engineering / Industrial Management -tutkinnon. Opiskeluni sattuivat samaan aikaan talon rakentamisen kanssa, joten projektinhallinnasta sai samalla oppia. Valmistuin vuonna 2016.

Minulla oli vakituinen työpaikka hankinta- ja logistiikkapäällikkönä opintojeni aikana, mutta opintojen päätyttyä ja elämäntilanteen rauhoituttua oli mahdollista ajatella uralla etenemistä. Keväällä 2017 minut rekrytoitiin VR Kunnossapito Oy:lle toimitusketjupäällikön tehtäviin. Vastasin logistiikan vaunujen ja vetureiden kunnossapidon tuotannonsuunnittelusta, hankinnoista ja materiaalien varastoinnista ja valtakunnallisesta logistiikasta.

Koen, että jatkokoulutus toimi sopivana kannustimena uralla etenemiseen, koska sain koulutuksesta eväitä ylemmän tason tehtävissä toimimiseen ja sitä kautta luottamus omaan osaamiseeni kasvoi.

Tätä tekstiä kirjoittaessa olen toiminut 2,5-vuotta kokopäiväisenä liikkeenjohdon konsulttiyrittäjänä.

Juha Kahelin seisoo vehreässä metsässä, mutta on kääntynyt puoliksi selin kameraan.

Kehitän yritysten operatiivisia toimintoja laaja-alaisesti, kuten hankintatoimea, toimitusketjua, laatujärjestelmiä, tuotetiedonhallintaa ja toiminnanohjausta kokonaisuutena. Myös valmennusta ja kouluttamista, strategiatyötä ja hallitustyöskentelyä kuuluu työviikkoihini.

Nautin valtavasti työstäni tänä päivänä. Opin itsekin joka päivä uutta ja saan työskennellä inspiroivien ihmisten kanssa, sekä monella eri toimialalla. Harrastan moottoripyöräilyä, kuntosalia, lukemista, luonnossa liikkumista, musiikin kuuntelemista ja savusaunomista.

Vinkkejä tuleville opiskelijoille:

  • uralla etenemistä varten on hyödyllistä kyseenalaistaa omia näkemyksiään, kävele siis peilin eteen säännöllisesti
  • lue runsaasti kirjoja ihmisenä -ja ammattilaisena kehittymistä varten. Koen että olen kehittynyt valtavasti lukemiseen panostamisen jälkeen. Alkuun lukeminen ei välttämättä maistu, mutta pikkuhiljaa nälkä kasvaa.
  • kiinnostu asioista isommassa mittakaavassa. Generalistinen ajattelumalli toimii useammin, kuin suppea substanssiajattelu
  • sinun ei tarvitse olla heti paras alallasi, mutta mikäli panostat itseesi, sinusta voi tulla helposti maailman paras

Juha Kahelin

Lisätietoja

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutustu Savonia-ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Savonia: Juhan uratarina – Opin vieläkin joka päivä uutta