Laurea: Saara Kivilompolo pääsi polkuopintojen kautta opiskelemaan estenomi YAMK-koulutukseen

Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen -koulutuksessa oppii kosmetiikasta aina raaka-aineista markkinointiin.

Saara Kivilompolo haki ylempään ammattikorkeakouluun opiskelemaan kosmetiikka-asiasiantuntijuuden kehittämistä ja johtajuutta kaverinsa vinkkaamana. Kivilompolo oli aiemmalta koulutukseltaan yritystoiminnan tradenomi sekä meikkaaja-maskeeraaja ja tradenomitutkinnolla pystyi hakemaan kyseiseen koulukseen.

Vuonna 2020 Kivilompolon hakiessa koulutukseen jäi hän pienellä erolla aloituspaikkojen ulkopuolelle, mutta ei lannistunut vaan lähti kokeilemaan polkuopintoja. Hakuun tarvittava polkuopintojen määrä oli 30 opintopistettä, mutta Kivilompolo suoritti alle vuodessa 45 opintopistettä. Saara pääsi polkuopintojen jälkeen koulutukseen ja hänen vuosikurssinsa oli vasta kolmas Laureassa. Suomen ensimmäiset YAMK-estenomit aloittivat Laureassa vuoden 2018 tammikuussa.

Kun hain opiskelemaan toive oli, että työllistyisin kosmetiikka-alalla. Olin jo yritystoiminnan tradenomi ja meikkaaja-maskeeraaja joten toive oli, että koulutus kehittää omaa osaamistani ja antaa lisää valmiuksia, niin kuin se on antanutkin. 

YAMK opinnot eroaa aiemmista opinnoista siten, että ote opiskeluun on erilainen, kurssit on laajempia ja täytyy osata soveltaa isompia kokonaisuuksia.

Kursseista Kivilompololle antoisimpia on ollut kosmetiikkatuote-, lainsäädäntö- sekä raaka-aine kurssit. Koulutuksessa yhdistyy kosmetiikan- ja liiketalouden opinnot. Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen -koulutus tarjoaa eväitä tulevaisuuteen ja pystyt esimerkiksi opintojen jälkeen lähteä aloittamaan omaa yritystoimintaa.

Kivilompolon mukaan koulutuksen jälkeen tietää mitä yksi tuote tarvitsee tai mitkä prosessit se on käynyt ollakseen nyt myynnissä ja millaisia säännöksiä esimerkiksi kosmetiikan markkinoinnissa on.

-Kun valmistun toivon, että pääsen työllistymään alalle ja hyödyntämään tätä tutkintoa tulevassa työssäni!

Lisätietoja:

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutustu Laurea-ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Laurea: Saara Kivilompolo pääsi polkuopintojen kautta opiskelemaan estenomi YAMK-koulutukseen