Lapin AMK: YAMK-tutkinto päivittää osaamisesi

Lapin AMK:n uusi viestintäsuunnittelija Essi Hepola on aloittanut elokuussa 2021 verkko-opintona digiajan palvelujohtamisen opinnot.

Tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. Työpaikan tuki on tärkeää. Valtiolla on toimintaohje, että omatoimista opiskelua yleensä tuetaan. Mielestäni nykyaikainen työnantaja arvostaa elinikäistä oppimista, se on tätä päivää!

Olen täysin kuuroutunut 17-vuotiaana. Valmistunut jouluna 2011 Kemin kosmoksesta taloushallinnon tradenomiksi. Minulla oli päiväopinnoissa etätulkkaus. Kannustan myös osatyökykyisiä huolehtimaan omista opinnoistaan. Todistetusti työelämässä voi pärjätä ilman jotain aistia, mutta ei ilman koulutusta.

– En olisi heti valmistuttuani pystynyt hakeutumaan YAMK suorittajaksi, vaan työkokemusta vaaditaan vähintään 2 vuotta. Olen tullut valituksi opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun väyläopintojen kautta. Verkkokoulutukset ovat todella suosittuja, eikä minulla ollut aikaa, eikä halua valmistautua huolella pääsykokeisiin. Samalla mietin myös terveyshallintotieteen opintoja, mutta digitalisuutta tarvitaan kaikkialla.

– Verkossa toteutettavat opinnot olivat paras vaihtoehto. Se on helppoa ja paikkariippumatonta. Ajan käyttö ei ole ollut haasteellista, vaikka minulla on 3,5 vuotias poika. Paitsi työpaikan tuen, tarvitset opintoihisi myös puolison tuen!

– Luennot eivät ole joka päivä, mutta pisin luentoni kesti yhdeksään asti illalla. Ikinä aiemmin en ole mennyt luennolta suoraan yöunille.

– Valintaan vaikutti myös se, että koulutuksen toteuttaja on sama kuin aiemmassa tutkinnossa. Tämä on paikallinen ja nykyaikainen. Korkeatasoinen osaaminen pysyy Lapissa. Opetus on laadukasta ja henkilökunta mukavaa. Olen ylpeästi pohjoista tekoa!

Lue lisää Essin tarinasta täältä: Erikoisen tavallinen Essi

Lisätietoja

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutustu Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

Lapin AMK: YAMK-tutkinto päivittää osaamisesi