LAB: Uusi ammatti vuodessa

Käyttäjäkokemus- ja käyttöliittymäsuunnittelua tarvitaan nykyään jokaisessa digitaalisessa palvelussa. Näiden palvelujen käytön sujuvoittamisen takana on mielenkiintoinen ammattikunta nimeltä käyttöliittymäsuunnittelijat.

Teknologia muuttaa tuttuja toimenkuvia ja synnyttää jatkuvasti uusia osaamistarpeita työelämässä. LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa ylempi ammattikorkeakoulututkinto, muotoilun ja median digitaaliset ratkaisut, keskittyy erityisesti digitaalisiin toimintaympäristöihin ja niiden kehittämiseen. Vuosi takaperin kyseiset YAMK-opinnot aloittanut Jenni Jokela on ollut äärimmäisen tyytyväinen koulutukseen.

-Keväällä 2020 aloin etsiä mahdollisuuksia opiskella työn ohessa ja LABin Muotoiluinstituutti tarjosi siihen hyvän mahdollisuuden. Opinnot aloittaessani työskentelin vielä Art Directorina mediatalossa sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnin parissa, mutta työsuhteeni päättyi ensimmäisen opiskeluvuoden aikana yhteistoimintaneuvottelujen vuoksi. Tämä vaikutti opintojen suunnittelemiseen ja edistymiseen, muistelee Jokela.

Jatkokouluttautumisen myötä Jokelalle kuitenkin avautui mahdollisuus siirtyä uudelle alalle opintojen ollessa vielä kesken. Hän aloitti lokakuussa Eficodella UX Designerina.

”Uteliaisuus ja halu oppia uutta ovat ohjanneet onnistumisiin.”

Jokela on myös Muotoiluinstituutin alumni vuodelta 2007. Silloisesta koru- ja esinemuotoilun AMK-koulutuksesta muotoilijaksi valmistunut Jokela keskittyy tällä hetkellä YAMK-opinnoissaan UX-suunnitteluun ja strategiseen muotoiluun.

-LABin Muotoiluinstituutti on alan parhaita kouluja, joka kykenee ottamaan huomioon muuttuvan työelämän moninaiset vaatimukset ja ihmisten erilaiset elämäntilanteet. Kurssitarjonta on monipuolinen ja vastaa työelämän tarpeita. On ollut hienoa saada ottaa vastaan paljon uutta tietoa ja oppia yhdessä etäilystä huolimatta. Erityisesti yliopettajat Harri Heikkilä ja Mirja Kälviäinen ovat tarjonneet loistavaa opetusta, kiittelee Jokela.

-Koen onnistuneeni opinnoissani. Uteliaisuus ja halu oppia uutta ovat ohjanneet onnistumisiin.

Jokela on kiinnostunut muotoilun mahdollisuuksista edistää maailman elinolojen kannalta arvokkaita asioita, kuten yhdenvertaisuutta ja ekologisuutta. Tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu teknologisten ja visuaalisten haasteiden ratkominen – omien arvojen mukaisessa työympäristössä. 

-Nämä paraikaa suorittamani opinnot valmistavat esimerkiksi Product Designerin, UX & UI Designerin, Concept Designerin, Service Designerin tai Visual Designerin tehtäviin. Tuleva YAMK-tutkinto ja aikaisempi kokemukseni Art Directorina täydentävät kiinnostavasti toisiaan, ja nyt pääsen toteuttamaan tuoretta osaamistani uudessa työssäni, iloitsee Jokela.

Jokela suosittelee LABin Muotoiluinstituuttia kaikille, jotka haluavat opiskella yhdessä alan parhaimmista kouluista.

-Kulttuurialan YAMK-tutkinto soveltuu etenkin heille, joilla on jo alan koulutusta ja kokemusta pohjalla, mutta jotka kaipaavat uutta suuntaa, näkökulmia tai uusia työkaluja oman osaamisen kehittämiseen.

Jenni Jokelan työnäytteitä
Jenni Jokela oli mukana konseptoimassaaloitteleville yrittäjille heidän alustavan ideansa pohjalta palvelun prototyypin kehitysideoineen. Sovellus tehtiin osana Käyttökokemuksen ja käytettävyyden kehittäminen mobiililaitteissa -opintojaksoa.

Teksti: Elina Jokela
Kuva: Eveliina Mustonen

Lisätietoja

Alkuperäinen artikkeli >>
Tutustu LAB-ammattikorkeakoulun YAMK-tarjontaan >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

LAB: Uusi ammatti vuodessa