Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista

  • Arene pitää Suomen kantaa komission tiedonannosta pääosin hyvänä.
  • Arene pitää erityisen tärkeänä, että ala koulutuksessa tulee huomioida soveltavat kyberturvallisuuden osaajat sekä kiinnitetään huomiota osaajien monimuotoisuuteen. Ammattikorkeakoulujen rooli on erityisesti alan soveltavien osaajien kouluttamisessa.
  • Arene jakaa Suomen kannan, jonka mukaan kyberosaamisen osaajapulaan vastataan ensisijaisesti jäsenmaiden koulutusjärjestelmien koulutustarjonnalla. Arene kuitenkin pitää hyvänä ehdotusta, jossa eri toimijoiden ja rahoitusmuotojen tuominen yhteiselle alustalle on järkevää, jotta eurooppalainen yhteistyö tuottaisi mahdollisimman laadukasta alan koulutusta. Erityisen hyödyllistä olisi pyrkiä keräämään Euroopan laajuisesti korkeakoulujen tuottamat kyberturvallisuuden osaamiskokonaisuudet yhteiselle alustalle, jotta osaamiskokonaisuudet olisivat helposti saatavilla kaikkialla Euroopassa.
  • Osaamiskokonaisuuksien kehittämisessä keskeistä olisi panostaa puhtaiden sisältöjen lisäksi myös oppimisekokemuksiin, jotta opinnot olisivat houkuteltavia suoritettavia niin alan opiskelijoille kuin muille osaamistaan kehittämään halukkaille yksilöille.
  • Kyberturvallisuuden alalla merkittävää huippuosaamista on myös alan yrityksissä ja keskeistä olisi kyetä saamaan alan merkittävimmät toimijat mukaan osaamisten ja koulutusten kehittämiseen. Yritysten ottaminen mukaan mahdollistaisi myös yksityisten resurssien saamisen mukaan koulutusten kehittämiseen.
  • Arenen haluaa korostaa myös kyberturvallisuusalan soveltavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan merkitystä osaajapulan ohella. Arenen katsoo, että sekä EU:n että kansallisten TKI-rahoituslähteiden tulisi kohdistaa erityisesti soveltavan tutkimustoiminnan alueelle.

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista