Lyhytnäköinen koulutuspolitiikka kaventaa nuorten vaihtoehtoja

Ammattikorkeakoulujen rehtorit ovat huolissaan suomalaisten nuorten hyvinvoinnista ja työllistymisestä. 20–24-vuotiaista jo lähes viidennes on täysin työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella.

Ongelma koskettaa enemmän miehiä, joista 21 prosenttia ei opiskele tai työskentele. Naisissa osuus on 15 prosenttia ikäryhmästä.

Nuorten hyvinvoinnin romahtamisen uhka on otettava vakavasti. Tutkimusten mukaan huono-osaisuus jakaantuu alueellisesti. Esimerkiksi Kainuussa ja Kymenlaaksossa nuorten itsemurhakuolleisuus on korkealla. Jokaisen opiskelumahdollisuudet tulisi turvata työelämään siirtymiseen asti.

Arenen kannanotto (pdf)

Lisätiedot:

Tapio Varmola
Arene ry     
Puheenjohtaja, rehtori 
040 830 4100

Riitta Rissanen
Arene ry
Toiminnanjohtaja
0400 293 545             

Ammattikorkeakoulujen rehtorit kokoontuvat kesäpäiville Diakonia-ammattikorkeakoulun Helsingin-toimipisteeseen 15.–16. kesäkuuta. Päivien aikana keskustellaan muun muassa nuorten hyvinvoinnista ja korkeakoulujen tulevaisuudesta ja merkityksestä yhteiskunnassa.

Lisää huono-osaisuuden jakaantumisesta ja pysyvyydestä löytyy Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohankkeen, Sokran sivuilta: https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/hankkeet-ja-ohjelmat/sokra

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Lyhytnäköinen koulutuspolitiikka kaventaa nuorten vaihtoehtoja