Esityksiä hallitusohjelman kirjauksiksi

Arene esitykset hallitusohjelman kirjauksiksi koskevat ammattikorkeakoulujen ja TKI-toiminnan rahoitusta, koulutusperäistä maahanmuuttoa, jatkuvaa oppimista sekä sosiaali- ja terveysalan harjoittelumaksujen poistamista.

Ammattikorkeakoulutuksen merkitys kasvaa, kun osaamisvaatimukset työmarkkinoilla nousevat. Suomi tarvitsee merkittävästi lisää korkeakoulutettuja vastaamaan työmarkkinoiden kysyntään. Ammattikorkeakoulutkinnon suorittaneet työllistyvät erittäin hyvin ja heistä on pulaa monilla aloilla.

Puolet suomalaisista korkeakouluopiskelijoista opiskelee ammattikorkeakouluissa, jotka kouluttavat mm. sosiaali- ja terveysalan, tekniikan ja liiketalouden ammattilaisia. Näille aloille oli yli 60 000 ensisijaista hakijaa kevään 2018 yhteishaussa.

Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien lisääminen on Suomelle välttämättömyys ja ammattikorkeakouluille mahdollisuus vaikuttavuutensa lisäämiseen entisestään.  

Ammattikorkeakoulutus on kustannustehokas tapa vastata työelämän tarpeisiin. Tutkintokoulutuksen ja jatkuvan oppimisen sekä innovaatiotoiminnan laajentaminen edellyttävät osaavia opettajia ja asiantuntijoita. Ammattikorkeakoulut tarvitsevat rahoituksen osaavan henkilöstön palkkaamisen. Koulutusta ei voi tehostaa rajattomasti.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Esityksiä hallitusohjelman kirjauksiksi