50 miljoonaa pk-yritysten innovaatioihin ja ammattikorkeakouluyhteistyöhön

Arene esittää 50 miljoonan euron lisäystä pk-yritysten innovaatiotoiminnan ja niiden ammattikorkeakoulujen kanssa tekemän yhteistyön vahvistamiseen. Pk-sektorin tulevaisuudennäkymien vahvistaminen on keskeinen tekijä Suomen kilpailukyvyn ja työllisyystavoitteiden kannalta, sillä työpaikka-avaukset ovat syntyneet tämän vuosituhannen aikana nimenomaisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Uusi rahoitusinstrumentti vahvistaisi merkittävästi pk-sektorin työnantajayritysten soveltavaan tutkimukseen perustuvaa kehittämistä ja yritysten osallistumista osaamiskeskittymiin ja ekosysteemeihin. Samalla paranevat pk-yritysten edellytykset kiinnittyä myöhemmin Business Finlandin kansainvälistymiseen ja Suomen Akatemian tieteellisiin läpimurtoihin tähtääviin tutkimuksiin ja niiden tutkimustulosten soveltamiseen ja hyödyntämiseen.

Arene kannanotto (pdf) >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

50 miljoonaa pk-yritysten innovaatioihin ja ammattikorkeakouluyhteistyöhön