Korona ei juurikaan hidastanut ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllisyyttä

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet työllistyivät vuonna 2020 erinomaisesti koronapandemiasta huolimatta. Tilastokeskuksen mukaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista 93 prosenttia ja AMK-tutkinnon suorittaneista 86 prosenttia oli työllisiä vuosi valmistumisen jälkeen. Opintojaan jatkoi 11 prosenttia.   

-Työnantajat tarvitsevat ammattikorkeakoulutettuja, pandemioista riippumatta. Rajoitustoimet ovat syöneet hetkellisesti esimerkiksi restonomien työllistymistä, mutta vaikutukset ovat onneksi kokonaisuudessaan vähäisiä, toteaa Arenen asiantuntija Samuli Maxenius

Ammattikorkeakoulujen suurilta koulutusaloilta (terveys- ja hyvinvointi, tekniikka ja liiketalous) valmistuneiden opiskelijoiden työllisyys on pysynyt lähes samalla tasolla pandemiasta huolimatta. Parhaiten työllistyivät terveys- ja hyvinvointialoilta (93 %) ja tekniikan aloilta (85 %) AMK-tutkintoon valmistuneet. Ammattikorkeakouluissa valmistuneiden miesten ja naisten työllistymisessä ei ole suurta eroa.   

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista 11 prosenttia jatkoi opintojaan vuosi valmistumisen jälkeen, mutta heistä kolme neljäsosaa opiskeli työn ohessa. Tieto opintojen jatkamisesta kertoo, että henkilö oli kirjoilla tutkintoon johtavassa koulutuksessa.  

Työttömänä oli AMK-tutkinnon suorittaneista 8 prosenttia ja YAMK-tutkinnon suorittaneista 4 prosenttia. Valmistuneiden työttömyys nousi AMK-tutkinnon suorittaneiden kohdalla 3 prosenttiyksikköä ja YAMK-tutkinnon suorittaneiden kohdalla prosenttiyksikön edellisvuodesta. 

Vuonna 2019 ammattikorkeakouluissa suoritettiin 23 335 AMK-tutkintoa, joka on perustutkintoa. Työssä oleville tarkoitettuja YAMK-tutkintoja suoritettiin 3 236. Näiden lisäksi ammattikorkeakoulut kouluttavat ammatillisia opettajia, joiden koulutus kestää noin vuoden. Ammatillisia opettajia valmistui tilastovuonna 1604. 

Lue lisää

Tilastokeskuksen uutinen aiheesta >>

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

EU:n elinvoima edellyttää lisää panoksia soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen 

Suomen ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan merkitys on vahvistunut...

Avoimen korkeakoulutuksen maksut kolminkertaistuvat – ammattikorkeakoulut suhtautuvat kriittisesti esitykseen  

Ammattikorkeakoulut suhtautuvat kriittisesti esitykseen avoimen korkeakouluopetuksen enimmäismaksun korotukseen 45 euroon...

Korona ei juurikaan hidastanut ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllisyyttä