Theseus on Suomen suurin avoin julkaisuarkisto

Ammattikorkeakoulujen Theseus on Suomen suurin julkaisuarkisto, joka sisältää yli 160 000 julkaisua. Vuonna 2009 avatusta palvelusta löytyy opinnäytetöitä, ammattikorkeakoulujen omia julkaisusarjoja ja tutkimusartikkeleiden rinnakkaistallennuksia avoimesti verkossa.

Vuonna 2018 Theseuksessa oli 3,1 miljoonaa kävijää kuukausittain, mikä tarkoittaa 227 000 kävijää päivässä. Palveluun tallennetiiin 19 000 julkaisua ja julkaisuja ladattiin käyttöön 25,5 miljoonaa kertaa vuoden aikana.

Julkaisujen avoimuus on tärkeää, koska se vaikuttaa ammattikorkeakoulujen rahoitukseen. Vuoden 2021 alusta käyttöön tulevassa ammattikorkeakoulujen rahoitusmallissa avoimesti saatavilla olevista julkaisuista korkeakoulut saavat paremman rahoituksen. Julkaisujen osuus ammattikorkeakoulujen rahoitusmallissa on 2 prosenttia. Vuoden 2021 alusta avoimista julkaisuista palkitaan kertoimella 1,2.

Theseus integroituu Justus-palveluun

Jatkossa ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseukseen voi syöttää julkaisuja suoraan julkaisutietojen tallennuspalvelusta Justuksesta. Tämä tarkoittaa Theseuksen kytkeytymistä tiiviimmin kansalliseen julkaisutieto-infrastruktuuriin. Integraation odotetaan lisäävän julkaisujen avoimuutta.

Justuksen avulla voidaan syöttää ja hallinnoida tutkimusjulkaisujen metatietoja ja toimittaa julkaisutiedot edelleen VIRTA-julkaisutietopalveluun ja OKM:lle käyttäen verkkopohjaista sovellusta.

Theseuksen ja Justuksen integraatio helpottaa julkaisutietojen raportointia opetus- ja kulttuuriministeriölle ja virtaviivaistaa avoimen tutkimuksen prosesseja ammattikorkeakouluissa.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Theseus on Suomen suurin avoin julkaisuarkisto