SAMOK: Tulevaisuudesta leikkaamiseen joku roti

Tulevalla vaalikaudella on panostettava erityisesti sukupolvien väliseen tasa-arvoon, vaatii Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n liittokokous. Huomiseen katsova sukupolvipolitiikka tarkoittaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia eri-ikäisten kesken.

Oikeus koulutukseen, työhön, puhtaaseen luontoon ja toimeentuloon ovat vaarassa ilman tulevaisuuteen tähtäävää talous- ja yhteiskuntapolitiikkaa ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, todetaan SAMOK:n kannanotossa.

Nuoriin on kohdennettu viime vuosina suhteellisesti suurempia leikkauksia kuin vanhempiin ikäluokkiin. Erityisesti koulutuksen määrärahoihin ja opiskelijoiden taloudellisiin tukiin kohdennetut heikennykset ovat merkkejä harjoitetun yhteiskuntapolitiikan näköalattomuudesta.

“Suomalainen yhteiskunta on aina pärjännyt ja kehittynyt vahvalla osaamisella. Tämän täytyy olla jatkossakin avainasemassa kun haetaan ratkaisuja lähitulevaisuuden suuriin kysymyksiin. Seuraavan eduskunnan tulee taata laadukkaan ja alati kehittyvän korkeakoulutuksen jatkuvuus Suomessa”, puheenjohtaja Marko Grönlund toteaa.

Korkeakoulutus ja vahvistuva osaamistaso ovat parhaita keinoja vastata muutoksessa olevan yhteiskunnan haasteisiin. Tämä vaatii merkittäviä taloudellisia investointeja suomalaiseen korkeakoulutukseen. Maailman laadukkain ammattikorkeakoulutus takaa työ- ja elinkeinoelämän jatkuvan kehityksen sekä yleisen osaamistason nousun. Ilman korkeaa osaamista emme yhteiskuntana pysy mukana globaalin toimintaympäristön kehityksessä.

“Kaikessa poliittisessa päätöksenteossa on jatkossa tehtävä riittävät arvioinnit myös sukupolvivaikutuksista. Nyt eduskuntavaalien alla on aika tarttua haasteisiin ja rakentaa yhdessä parempaa Suomea. Me opiskelijat haluamme olla tässä mukana”, vetoaa vasta valittu liiton vuoden 2019 puheenjohtaja Iiris Hynönen.

Liittokokous valitsi uuden hallituksen

SAMOK:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2019 valittiin sosionomiopiskelija Iiris Hynönen Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diakosta. Varapuheenjohtajaksi valittiin liiketalouden opiskelija Liisa Hyytiäinen Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKOsta

Lisäksi hallitukseen Ella Joukkola Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTAsta, Otto Rosenlund Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAsta, Anton Salenius Haaga-Helian opiskelijakunta Helgasta ja Joel Vierikko Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKista.

 

 

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

SAMOK: Tulevaisuudesta leikkaamiseen joku roti