Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla

Haluatko ammatin, jossa pääset elämän aitiopaikalle? Sairaanhoitajana tämä on mahdollista. Sairaanhoitajan työssä pääset lähelle potilaan ja hänen läheistensä arjen iloja ja suruja. Työ on itsenäistä omaan tieteenalaan, hoitotieteeseen, pohjautuvaa ihmisläheistä asiantuntijatyötä. Toimenkuvan mukaan työskentelet yksin, parina, mutta useimmiten osana tiimiä.

Mielipidemittauksissa sairaanhoitajat ovat arvostetuimpien ammattien joukossa. Myös sairaanhoitajat kertovat olevansa unelma-ammatissaan. Sairaanhoitajat kuvaavat itse työtään haasteelliseksi ja monipuoliseksi.

Yksi ammatin hienoista puolista onkin sen monipuolisuus. Itse suuntauduin aikanaan mielenterveyshoitotyöhön, mutta vaihtoehtoja olisi ollut valtavasti esimerkiksi akuuttihoitotyö, lastenhoitotyö, gerontologinen hoitotyö vain muutamia mainitakseni.

Sairaanhoitajaksi opiskellaan 3,5 vuotta ammattikorkeakouluissa. Sairaanhoitajan koulutus on EU direktiivillä säädelty ammatti, joka mahdollistaa työskentelyn EU:n sisällä, mutta toki myös ympäri maailman.  Harvassa ammatissa ulkomailla työskentelyyn on yhtä hyvät mahdollisuudet kuin sairaanhoitajilla. Koulutustamme arvostetaan maailmalla.

Mikäli tutkinnon jälkeen haluat jatkaa opintoja voit suorittaa ammattikorkeakouluissa esimerkiksi erikoistumisopintoja tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Sairaanhoitajana voit jatkaa myös hoitotieteen opintoja yliopistojen maisteri- ja tohtorikoulutusohjelmissa.

Ammatinvalinnassa usein mietityttää tuleva työtilanne. Sairaanhoitajilta eivät työt lopu. Tulevaisuus näyttää siltä, että työpaikat tulevat kilpailemaan sairaanhoitajista, sillä nykyisistä sairaanhoitajista eläköityy vuoteen 2030 mennessä noin puolet.

Hienoa, jos saamme sinusta tulevan kollegan. Tsemppiä yhteishakuun!

Nina Hahtela
Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja
sh (AMK), TtT

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Korkeakoulujen aloituspaikkarahat annettava ammattikorkeakouluille

Hallitus pitää ammattikorkeakoulut juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Suurin...

Ammattikorkeakoulut: Suomessa ei ole yhtään tilaa suvaitsemattomuudelle ja syrjinnälle

Ammattikorkeakouluissa syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on paikan vastaanottanut lähes...

Ammattikorkeakouluilla ratkaisevin rooli koulutustason nostossa 

OECD (Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) julkaisi taas vertailutiedot...

Budjettiriihessä vahvistettava ammattikorkeakoulujen tutkimusta ja koulutusta

Hallituksen budjettineuvotteluissa tehdään todella tärkeitä linjauksia tutkimus-, kehittämis- ja...

Kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen – webinaari 6.10.2023

Tervetuloa kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen - webinaariin perjantaina...

Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla