Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla

Haluatko ammatin, jossa pääset elämän aitiopaikalle? Sairaanhoitajana tämä on mahdollista. Sairaanhoitajan työssä pääset lähelle potilaan ja hänen läheistensä arjen iloja ja suruja. Työ on itsenäistä omaan tieteenalaan, hoitotieteeseen, pohjautuvaa ihmisläheistä asiantuntijatyötä. Toimenkuvan mukaan työskentelet yksin, parina, mutta useimmiten osana tiimiä.

Mielipidemittauksissa sairaanhoitajat ovat arvostetuimpien ammattien joukossa. Myös sairaanhoitajat kertovat olevansa unelma-ammatissaan. Sairaanhoitajat kuvaavat itse työtään haasteelliseksi ja monipuoliseksi.

Yksi ammatin hienoista puolista onkin sen monipuolisuus. Itse suuntauduin aikanaan mielenterveyshoitotyöhön, mutta vaihtoehtoja olisi ollut valtavasti esimerkiksi akuuttihoitotyö, lastenhoitotyö, gerontologinen hoitotyö vain muutamia mainitakseni.

Sairaanhoitajaksi opiskellaan 3,5 vuotta ammattikorkeakouluissa. Sairaanhoitajan koulutus on EU direktiivillä säädelty ammatti, joka mahdollistaa työskentelyn EU:n sisällä, mutta toki myös ympäri maailman.  Harvassa ammatissa ulkomailla työskentelyyn on yhtä hyvät mahdollisuudet kuin sairaanhoitajilla. Koulutustamme arvostetaan maailmalla.

Mikäli tutkinnon jälkeen haluat jatkaa opintoja voit suorittaa ammattikorkeakouluissa esimerkiksi erikoistumisopintoja tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Sairaanhoitajana voit jatkaa myös hoitotieteen opintoja yliopistojen maisteri- ja tohtorikoulutusohjelmissa.

Ammatinvalinnassa usein mietityttää tuleva työtilanne. Sairaanhoitajilta eivät työt lopu. Tulevaisuus näyttää siltä, että työpaikat tulevat kilpailemaan sairaanhoitajista, sillä nykyisistä sairaanhoitajista eläköityy vuoteen 2030 mennessä noin puolet.

Hienoa, jos saamme sinusta tulevan kollegan. Tsemppiä yhteishakuun!

Nina Hahtela
Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja
sh (AMK), TtT

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Yrityskysely osoittaa: Ammattikorkeakoulut kiinnostavimpia TKI- yhteistyökumppaneita yrityksille

Kauppakamareiden kyselyn mukaan ammattikorkeakoulut ovat kiinnostavimpia yhteistyökumppaneita yrityksille tutkimus-,...

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla