Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla

Haluatko ammatin, jossa pääset elämän aitiopaikalle? Sairaanhoitajana tämä on mahdollista. Sairaanhoitajan työssä pääset lähelle potilaan ja hänen läheistensä arjen iloja ja suruja. Työ on itsenäistä omaan tieteenalaan, hoitotieteeseen, pohjautuvaa ihmisläheistä asiantuntijatyötä. Toimenkuvan mukaan työskentelet yksin, parina, mutta useimmiten osana tiimiä.

Mielipidemittauksissa sairaanhoitajat ovat arvostetuimpien ammattien joukossa. Myös sairaanhoitajat kertovat olevansa unelma-ammatissaan. Sairaanhoitajat kuvaavat itse työtään haasteelliseksi ja monipuoliseksi.

Yksi ammatin hienoista puolista onkin sen monipuolisuus. Itse suuntauduin aikanaan mielenterveyshoitotyöhön, mutta vaihtoehtoja olisi ollut valtavasti esimerkiksi akuuttihoitotyö, lastenhoitotyö, gerontologinen hoitotyö vain muutamia mainitakseni.

Sairaanhoitajaksi opiskellaan 3,5 vuotta ammattikorkeakouluissa. Sairaanhoitajan koulutus on EU direktiivillä säädelty ammatti, joka mahdollistaa työskentelyn EU:n sisällä, mutta toki myös ympäri maailman.  Harvassa ammatissa ulkomailla työskentelyyn on yhtä hyvät mahdollisuudet kuin sairaanhoitajilla. Koulutustamme arvostetaan maailmalla.

Mikäli tutkinnon jälkeen haluat jatkaa opintoja voit suorittaa ammattikorkeakouluissa esimerkiksi erikoistumisopintoja tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Sairaanhoitajana voit jatkaa myös hoitotieteen opintoja yliopistojen maisteri- ja tohtorikoulutusohjelmissa.

Ammatinvalinnassa usein mietityttää tuleva työtilanne. Sairaanhoitajilta eivät työt lopu. Tulevaisuus näyttää siltä, että työpaikat tulevat kilpailemaan sairaanhoitajista, sillä nykyisistä sairaanhoitajista eläköityy vuoteen 2030 mennessä noin puolet.

Hienoa, jos saamme sinusta tulevan kollegan. Tsemppiä yhteishakuun!

Nina Hahtela
Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja
sh (AMK), TtT

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Sairaanhoitajana elämän aitiopaikalla