Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? Arenen webinaari 4.11.

Arenen vuoden päätapahtumana järjestetään Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? – webinaari 4. marraskuuta. Tilaisuus järjestetään verkossa ja se on maksuton osallistujille.

Tilaisuudessa tarkastellaan mitä yhteiskunnassa, työelämässä ja koulutuksessa on tapahtunut koronan aikana ja miten se näkyy korkeakouluissa nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kootaan yhteen koronakriisistä opittua ja muodostetaan sen pohjalta tahtotilaa yhdessä sidosryhmien kanssa. 

Koronakriisillä on suuret taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset yhteisöihin, yksilöihin ja yrityksiin. Kriisin vaikutukset muokkaavat yhteiskuntaa, jossa ammattikorkeakoulut toimivat ja jonka tarpeisiin ammattikorkeakoulut kehittävät osaamista. Avoinna on kykenemmekö arvioimaan, miten korona-aika muuttaa yhteiskuntaamme pysyvästi.

Koulutuksessa koronakriisi osui pahiten niihin, joilla oli ennalta jo ongelmia opintojen etenemisen kanssa. Joukkoon kuuluu korkeakoulujen nykyisiä ja mahdollisia tulevia opiskelijoita. Kysymys opiskelijoille annettavasta tuesta ja oppimisen varmistamisesta on aiheellinen pitkään poikkeusjakson päättymisen jälkeen, sillä jo kesällä 2020 korkeakoulut lisäsivät valittavien opiskelijoiden määrää tuhansilla. Korkeakoulutuksen laajentuessa uusien opiskelijoiden korkeakouluvalmiudet ovat yhä moninaisemmat.

Aamupäivän osio keskittyy työelämän ja koulutuksen – ammattikorkeakoulut – mukaan lukien kokemuksiin korona-ajasta. Iltapäivällä katse siirretään tulevaisuuden muuttuviin osaamistarpeisiin ja niihin vastaamiseen korkeakoulutuksen laajentuessa uusiin ihmisryhmiin. Tarkastelun näkökulma on yhteiskunnallinen.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Arene ry ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Aika: keskiviikko 4.11.2020 kello 10–15.

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Arene hakee EU-asiantuntijaa ammattikorkeakoulujen asialle 

Arene etsii osa-aikaista asiantuntijaa määräaikaiseen ja osa-aikaiseen (50 %)...

Tekoäly mukana ammattikorkeakoulujen arjessa

Katsoin hiljattain lentokoneessa mielenkiintoisen elokuvan After Yang, jossa tekoälyllä...

Arenen lausunto E-kirjeestä koskien komission tiedonantoa kyberturvallisuusakatemioista

Arene pitää Suomen kantaa komission tiedonannosta pääosin hyvänä.Arene pitää...

Ammattikorkeakoulujen hiilijalanjälki -webinaari 11.12.2023 klo 14-15.30

Arenen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työryhmän hiilijalanjälkilaskenta-alaryhmä järjestää maanantaina...

Opiskelijoiden hyvinvointi on koulutustason noston edellytys

Mielenterveysviikolla ammattikorkeakouluja edustava Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja siellä opiskelevia...

Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? Arenen webinaari 4.11.