Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? Arenen webinaari 4.11.

Arenen vuoden päätapahtumana järjestetään Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? – webinaari 4. marraskuuta. Tilaisuus järjestetään verkossa ja se on maksuton osallistujille.

Tilaisuudessa tarkastellaan mitä yhteiskunnassa, työelämässä ja koulutuksessa on tapahtunut koronan aikana ja miten se näkyy korkeakouluissa nyt ja tulevaisuudessa. Samalla kootaan yhteen koronakriisistä opittua ja muodostetaan sen pohjalta tahtotilaa yhdessä sidosryhmien kanssa. 

Koronakriisillä on suuret taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset yhteisöihin, yksilöihin ja yrityksiin. Kriisin vaikutukset muokkaavat yhteiskuntaa, jossa ammattikorkeakoulut toimivat ja jonka tarpeisiin ammattikorkeakoulut kehittävät osaamista. Avoinna on kykenemmekö arvioimaan, miten korona-aika muuttaa yhteiskuntaamme pysyvästi.

Koulutuksessa koronakriisi osui pahiten niihin, joilla oli ennalta jo ongelmia opintojen etenemisen kanssa. Joukkoon kuuluu korkeakoulujen nykyisiä ja mahdollisia tulevia opiskelijoita. Kysymys opiskelijoille annettavasta tuesta ja oppimisen varmistamisesta on aiheellinen pitkään poikkeusjakson päättymisen jälkeen, sillä jo kesällä 2020 korkeakoulut lisäsivät valittavien opiskelijoiden määrää tuhansilla. Korkeakoulutuksen laajentuessa uusien opiskelijoiden korkeakouluvalmiudet ovat yhä moninaisemmat.

Aamupäivän osio keskittyy työelämän ja koulutuksen – ammattikorkeakoulut – mukaan lukien kokemuksiin korona-ajasta. Iltapäivällä katse siirretään tulevaisuuden muuttuviin osaamistarpeisiin ja niihin vastaamiseen korkeakoulutuksen laajentuessa uusiin ihmisryhmiin. Tarkastelun näkökulma on yhteiskunnallinen.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Arene ry ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Aika: keskiviikko 4.11.2020 kello 10–15.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Mitä ammattikorkeakouluilla on annettavaa Suomelle koronan jälkeen? Arenen webinaari 4.11.