Laurean ja VAMK:n yhteistiimi voittoon ammattikorkeakoulukentän hackathonissa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin järjestämässä Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu -hackathonissa pääpalkinnon voitti ratkaisu EDU-VR, korkeakoulujen yhteinen materiaalipankki. Kilpailussa oli mukana 12 tiimiä. 

Voittajaratkaisun taustalla on Laurean ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteistiimi, johon kuuluvat Milja Heinonen, Taru Rintamäki ja Hannele Lohiniva

Hyvä fiilis ja yhteinen kovan työn tulos palkitaan. Todella mielenkiintoinen prosessi ollut ja oppinut hackathonin aikana paljon monesta eri aspektista, kommentoi tiimin jäsen Heinonen.

Olen ihan sanaton. Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen ja siksi on ihan mahtavaa nähdä, että se tuotti tulosta. Olemme kiitollisia tuomariston kommenteista ja tulemme lähestymään koululaitoksia jahka selviämme tästä alkujärkytyksestä, iloitsee Lohiniva.

EDU-VR ratkaisulla haluttiin edistää esteettömyyttä ja saavuttavuutta ammattikorkeakouluopiskelijoiden opintojen tukemiseksi. 

-Tehtiin paljon ajatustyötä tämän projektin eteen ja olen todella iloinen että alustan hyödyllisyys nähtiin muidenkin kuin meidän silmissä. Aivan mahtava fiilis ja voihan olla että tulevaisuudessa tällainen alusta on käytössä, kommentoi Rintamäki.

Voittajatiimin ratkaisu

Palkinto jaettiin 14.4. etänä järjestetyssä finaalissa. Sijalle kaksi sijoittui Kurry -sovellus, jonka ideana on eliminoida häiriötekijöitä opiskelijan oppimisympäristöstä. Kolmannelle sijalle ylsi tiimi, jonka ideana oli torjua ilmastonmuutosta istuttamalla puita opintopiste kerrallaan. Sijat kaksi ja kolme valittiin yleisön tekemän vertaisarvioinnin perusteella. Vertaisarviointiin annettiin yli 3700 ääntä. 

Toiseksi sijoittuneen tiimin ratkaisu
Kolmanneksi sijoittuneen tiimin ratkaisu

Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu on Arenen ja SAMOK:n yhteinen hackathon-tapahtuma. Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu juhlistaa vakinaisten ammattikorkeakoulujen 25-vuotista historiaa, kohdistaa katseet ammattikorkeakoulujen tulevaisuuteen, haastaa ajattelemaan ja luo uutta.

Voit katsoa tallenteen finaalilähetyksestä osoitteessa www.tulevaisuudenamk.fi.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Laurean ja VAMK:n yhteistiimi voittoon ammattikorkeakoulukentän hackathonissa