Eloranta ja Risikko johtamaan TAKKI-verkostoa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (SDP) on valittu työelämän, ammattikorkeakoulujen ja kansanedustajien TAKKI-verkoston puheenjohtajaksi. Hän on Turun ammattikorkeakoulun fellow. Verkoston varapuheenjohtajaksi valittiin sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (KOK). Hän työskenteli Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorina ennen eduskuntauraa.

-Muuttuvassa maailmassa koulutuksen merkitys tulee aiempaa tärkeämmäksi. Tässä jatkuvan oppimisen maailmassa ammattikorkeakoulujen merkitys korostuu entisestään. Takki-verkostossa tulemme ottamaan osaa ajankohtaiseen koulutuspoliittiseen keskusteluun ja tuomaan esille siihen liittyviä kehittämistarpeita ja näkökohtia, Eeva-Johanna Eloranta kommentoi verkoston merkitystä.

Vuonna 2010 perustetun verkoston tehtävänä on huolehtia osaavan ja riittävän työvoiman saamisesta yhteiskunnan perustehtäviin, edistää aluekehitystä metropolialueelta pohjoisimpaan Suomeen ja kehittää erityisesti palvelusektorin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Risikko / Kuvan lähde Eduskunta

Verkoston on järjestänyt seminaareja ja pyöreän pöydän keskusteluja, jotka ovat koonneet yhteen päättäjiä, kouluttajia ja työelämää. Lähitulevaisuudessa verkosto paneutuu mm. jatkuvan oppimiseen sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan haasteisiin.

Verkoston työvaliokunnassa on edustus jokaisesta eduskuntaryhmästä. Mukana ovat Riikka Slinga-Poutsalo (PS), Sinuhe Wallinheimo (KOK), Hilkka Kemppi (KESK), Pasi Kivisaari (KESK), Inka Hopsu (VIHR), Hanna Holopainen (VIHR), Pia Lohikoski (VAS), Anders Norrback (RKP) ja Sari Essayah (KD).

Ammattikorkeakoulujen rehtoreista työvaliokunnassa ovat mukana Tauno Kekäle (VAMK), Jouni Koski (Laurea), Tapio Kujala (DIAK), Petri Raivo (Karelia), Vesa Taatila (Turun AMK) ja Mervi Vidgrén (Savonia).

Verkoston sihteeristön muodostavat Petri Lempinen (Arene), Hannele Louhelainen (OAJ), Anniina Sippola (SAMOK) ja Heikki Holopainen (Sivistystyönantajat) asiantuntijat.

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

EU:n elinvoima edellyttää lisää panoksia soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen 

Suomen ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan merkitys on vahvistunut...

Eloranta ja Risikko johtamaan TAKKI-verkostoa