Eloranta ja Risikko johtamaan TAKKI-verkostoa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (SDP) on valittu työelämän, ammattikorkeakoulujen ja kansanedustajien TAKKI-verkoston puheenjohtajaksi. Hän on Turun ammattikorkeakoulun fellow. Verkoston varapuheenjohtajaksi valittiin sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (KOK). Hän työskenteli Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorina ennen eduskuntauraa.

-Muuttuvassa maailmassa koulutuksen merkitys tulee aiempaa tärkeämmäksi. Tässä jatkuvan oppimisen maailmassa ammattikorkeakoulujen merkitys korostuu entisestään. Takki-verkostossa tulemme ottamaan osaa ajankohtaiseen koulutuspoliittiseen keskusteluun ja tuomaan esille siihen liittyviä kehittämistarpeita ja näkökohtia, Eeva-Johanna Eloranta kommentoi verkoston merkitystä.

Vuonna 2010 perustetun verkoston tehtävänä on huolehtia osaavan ja riittävän työvoiman saamisesta yhteiskunnan perustehtäviin, edistää aluekehitystä metropolialueelta pohjoisimpaan Suomeen ja kehittää erityisesti palvelusektorin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Risikko / Kuvan lähde Eduskunta

Verkoston on järjestänyt seminaareja ja pyöreän pöydän keskusteluja, jotka ovat koonneet yhteen päättäjiä, kouluttajia ja työelämää. Lähitulevaisuudessa verkosto paneutuu mm. jatkuvan oppimiseen sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan haasteisiin.

Verkoston työvaliokunnassa on edustus jokaisesta eduskuntaryhmästä. Mukana ovat Riikka Slinga-Poutsalo (PS), Sinuhe Wallinheimo (KOK), Hilkka Kemppi (KESK), Pasi Kivisaari (KESK), Inka Hopsu (VIHR), Hanna Holopainen (VIHR), Pia Lohikoski (VAS), Anders Norrback (RKP) ja Sari Essayah (KD).

Ammattikorkeakoulujen rehtoreista työvaliokunnassa ovat mukana Tauno Kekäle (VAMK), Jouni Koski (Laurea), Tapio Kujala (DIAK), Petri Raivo (Karelia), Vesa Taatila (Turun AMK) ja Mervi Vidgrén (Savonia).

Verkoston sihteeristön muodostavat Petri Lempinen (Arene), Hannele Louhelainen (OAJ), Anniina Sippola (SAMOK) ja Heikki Holopainen (Sivistystyönantajat) asiantuntijat.

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Korkeakoulujen aloituspaikkarahat annettava ammattikorkeakouluille

Hallitus pitää ammattikorkeakoulut juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Suurin...

Ammattikorkeakoulut: Suomessa ei ole yhtään tilaa suvaitsemattomuudelle ja syrjinnälle

Ammattikorkeakouluissa syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on paikan vastaanottanut lähes...

Ammattikorkeakouluilla ratkaisevin rooli koulutustason nostossa 

OECD (Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) julkaisi taas vertailutiedot...

Budjettiriihessä vahvistettava ammattikorkeakoulujen tutkimusta ja koulutusta

Hallituksen budjettineuvotteluissa tehdään todella tärkeitä linjauksia tutkimus-, kehittämis- ja...

Kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen – webinaari 6.10.2023

Tervetuloa kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen - webinaariin perjantaina...

Eloranta ja Risikko johtamaan TAKKI-verkostoa