Digikorkeakoulu 2030 -roadshow luo katsauksen korkeakoulujen digitalisaatiokehitykseen

eAMK-, DigiCampus- ja Ristiinopiskelun kehittämishankkeet järjestävät yhteisen viisi kaupunkia kattavan Digikorkeakoulu 2030 -roadshown loka-marraskuun aikana. Kiertueella kuullaan hankkeiden tuottamasta tiedosta ja työkaluista ristiinopiskelun sujuvoittamiseksi sekä verkko-opetuksen ja ohjauksen kehittämiseksi.

Kaikki roadshowssa mukana olevat hankkeet edistävät osaltaan korkeakoulutuksen digitalisoitumista. Samalla kun edistämme opiskelijoiden ristiinopiskelumahdollisuuksia, kehitämme myös jatkuvaan oppimiseen liittyviä ratkaisuja. Näin olemme samalla onnistuneet tukemaan Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiota 2030, kertoo eAMK-hankkeen projektipäällikkö Paula Tyrväinen.

Roadshown takana olevat hankkeet ovat kaikki opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia korkeakoulutuksen kehittämishankkeita. Nämä kolme hanketta ovat muun muassa lisänneet opiskelijoiden mahdollisuuksia opiskella ristiin toisen korkeakoulun tarjoamia opintokokonaisuuksia sekä tuottaneet laadukasta ja esteetöntä verkko-opetusta ja ohjausta korkeakouluopiskelijoille.

On ilo tehdä roadshown puitteissa yhteistyötä laajojen verkostohankkeiden kanssa, joissa on toimijoina sekä yliopistoja että ammattikorkeakouluja. Tekemällä yhteistyötä katamme laajasti koko korkeakoulukentän, jolloin myös hankkeiden vaikuttavuus on suurempaa, Tyrväinen jatkaa.

Hankkeissa tehdystä kehittämistyöstä erinomaisena esimerkkinä toimii osana eAMK-hanketta toteutettu CampusOnline-verkkoportaali. Verkkoportaali on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjotin, jossa ammattikorkeakoulut voivat tarjota kaikille ammattikorkeakoulujen opiskelijoille avoimia verkkokursseja. CampusOnline nousi todella suureen suosioon opiskelijoiden keskuudessa heti avautumisensa jälkeen. Suosiosta kertoo, että esimerkiksi vuoden 2018 kesäkuukausien aikana portaalin kautta suoritettiin yhteensä yli 55 000 opintopistettä. CampusOnline onkin osoitus ammattikorkeakoulujen halusta ja kyvystä kehittää toimintaansa entistä opiskelijaystävällisempään ja joustavampaan muotoon, hyödyntäen digitaalisia alustoja ja toteutustapoja.

CampusOnlinesta sekä muista hankkeissa tuotetuista tiedoista ja käytännöistä voit kuulla lisää roadshown tilaisuuksissa. Hankkeiden roadshow pysähtyy viidessä kaupungissa ja ohjelma on kullakin paikkakunnalla samansisältöinen. Ohjelma koostuu puheenvuoroista sekä työpajoista. Aikaa on varattu myös osallistujien ja hankkeen työntekijöiden väliselle vapaamuotoiselle keskustelulle.

Työpajojen teemat ovat:

  • Avoimet oppimateriaalit rajoja ylittävän opiskelun tukena
  • Opetusyhteistyötä toimivissa verkostoissa
  • Korkeakoulujen yhteinen oppimisympäristö on mahdollisuus
  • Laatua verkkototeutuksiin

Roadshown aikataulu:

  • Kuopio 28.10.2019 klo 12-16
  • Turku 29.10.2019 klo 12-16
  • Helsinki 15.11.2019 klo 9-13
  • Oulu 18.11.2019 klo 12-16
  • Tampere 28.11.2019 klo 9-13

Lisätietoja kiertueesta ja ilmoittautumislinkin tilaisuuksiin löydät täältä

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Yrityskysely osoittaa: Ammattikorkeakoulut kiinnostavimpia TKI- yhteistyökumppaneita yrityksille

Kauppakamareiden kyselyn mukaan ammattikorkeakoulut ovat kiinnostavimpia yhteistyökumppaneita yrityksille tutkimus-,...

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Digikorkeakoulu 2030 -roadshow luo katsauksen korkeakoulujen digitalisaatiokehitykseen