Arenen lausunto lisätalousarviosta

Neljänteen lisätalousarvioon sisältyy historiallinen panostus suomalaiseen osaamiseen, mikä valmistaa Suomea koronan jälkeiseen aikaan koulutuksen ja tutkimuksen keinoin. Paketin ytimen muodostavat määrärahat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen aloituspaikkoihin, avoimeen ammattikorkeakouluopetukseen sekä korkeakouluopiskelijoiden ohjauksen ja opiskelijahyvinvoinnin tuen vahvistamiseen.

Aloituspaikkojen lisääminen on vastaus korkeakoulujen hakijasuman purkamiseen, nuorten työttömyyden ehkäisemiseen ja tulevaisuuden työvoimatarpeisiin vastaamiseen. Neljännessä lisätalousarviossa työllisyyden kärki on ensimmäistä kertaa korkeakouluissa, mikä tekee esityksestä historiallisen. Lisätalousarvio vahvistaa ammatillisen korkeakoulutuksen merkityksestä työelämän ja alueiden kehittäjänä.

Ennakointitiedon mukaan työelämässä tarvitaan yhä enemmän korkeakoulutettuja, jonka vuoksi koulutuspolitiikan painopisteen siirtyminen korkeakoulutukseen on perusteltua. Korkeakoulutukseen panostamista tukevat myös työllisyystilastot, jotka kiistatta osoittavat korkeakoulututkintojen arvon työmarkkinoilla. Ennen koronakriisiä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet työllistyivät erittäin hyvin.

Arenen lausunto neljännestä lisätalousarviosta >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Valtiovarainministeriön osaamattomuus tulee yhteiskunnallemme kalliiksi – lyhyt oppimäärä koulutusjärjestelmästämme

Valtiovarainministeriölle tiedoksi, että Suomessa on kaksi korkeakoulusektoria: yliopistot ja...

Arenen lausunto lisätalousarviosta