Arenen hallitus esitti työohjelmansa – lupaamme toimia avoimesti ja vastuullisesti

Ammattikorkeakoulut ovat työelämää varten, alkaa Arenen puheenjohtajan Mervi Vidgrénin johtaman hallituksen työohjelma vuosille 2020-21. Arenen jäseniä yhdistää ammattikorkeakoulujen yhteinen tehtävä, jonka mukaan olemme osa työelämän kasvua ja kansainvälistymistä.

Oli nousukausi tai taantuma, Suomi tarvitsee osaajia, Mervi Vidgrén totesi esitellessään ohjelmaa rehtorikokoukselle.

Ammattikorkeakouluissa koulutamme mahdollisuuksien luojia ja ratkaisujen tekijöitä. Näin muutamme maailmaa paremmaksi. Näihin työohjelmaan kirjattuihin ajatuksiin pelkistyy ammattikorkeakoulutuksen kehittämisen suunta, jota Arene tukee.

Lupaamme toimia avoimesti ja vastuullisesti, Vidgrén korostaa esitellessään Arenen työskentelyn arvopohjaa.

Työohjelma toimii Arenen strategian päivityksenä. Varsinaista strategiaprosessia hallitus ei käynnistä, sillä ammattikorkeakoulut ovat juuri uudistaneet omat strategiansa ja koko korkeakoulutuksen uudistumisen tavoitteet on asetettu visio 2030 valmistelussa.

Arene on vaikuttaja

Työohjelma vahvistaa Arenen päätehtäväksi ammattikorkeakoulujen yhteisen edun ajamisen. Yhteiskuntavaikuttaminen ja lobbaaminen perustuvat Arenen verkostojen ja valiokuntien työhön ja asiantuntemukseen.

-Toimintamme perustuu aloitteellisuuteen sekä kumppanuuteen työ- ja elinkeinoelämän, opiskelijoiden ja muiden koulutusta edustavien järjestöjen kanssa, Vidgrén muistuttaa.

Työojelman kunnianhimoisena tavoitteena on, että Arenesta tulee keskeisin suomalainen korkeakouluvaikuttaja.

Arenen toiminnan keskeisiä sisältöjä vuonna 2020 ovat kestävyys ja vastuullisuus, korkeakoulujen digivision toimeenpaneminen sekä vetovoimatyö.

Kokouskäytännöt uusiksi

Kestävään ja vastuulliseen toimintaan kuuluu matkustamisen tarpeen vähentäminen ja ajan käytön tehostaminen. Etäosallistuminen Arenen kokouksiin on ollut mahdollista jo pitkään, mutta viime vuonna Arene piti jo useita hallituksen ja rehtoreiden ison salin kokouksia etäyhteydellä.

Vuonna 2020 rehtoreiden etäkokouksia kehitetään webinaareiksi, joihin siirretään hallinnollisten ja rutiiniasioiden käsittely. Samalla kokoukset, joissa rehtorit ovat paikan päällä läsnä, keskittyvät olennaisiin yhteiskuntavaikuttamisen ja korkeakoulupolitiikan kysymyksiin sekä ammattikorkeakoulutuksen yhteiseen vaikuttamiseen.

Arenen toimintasuunnitelma vuodelle 2020 on luettavissa täältä.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...