Arene vahvistaa yhteyksiä Arabiemiraatteihin

Arene ja Higher Colleges of Technology (HCT) Abu Dhabista solmivat torstaina yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on vahvistaa suomalaisten ammattikorkeakoulujen yhteyksiä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Higher Colleges of Technology on suurin Arabiemiraattien kolmesta julkisesta korkeakoulusta. HCT:n fokus on suomalaisten ammattikorkeakoulun tapaan soveltavassa tutkimuksessa ja koulutuksessa.  

-Suomalaisilla ammattikorkeakouluilla on annettavaa muiden maiden koulutuksen kehittämiseen, kertoo Arene puheenjohtaja rehtori Tapio Varmola

Sopimuksen allekirjoittivat Arenen puheenjohtaja Tapio Varmola ja HCT:n rehtori-toimitujohtaja Abdullatif Al Shamsi. Tilaisuudessa oli läsnä myös suurlähettiläs Noora Mohammed Juma.

Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat 25 vuodessa kehittyneet merkittäviksi työelämän kumppaneiksi tutkintokoulutuksessa, jatkuvassa oppimisessa sekä innovaatiotoiminnassa, Varmola jatkaa. 

Abdullatif Al Shamsi, Noora Mohammed Juma ja Tapio Varmola.

Tulevaisuuden yhteistyömuotoja voivat olla opiskelija- ja henkilökuntavaihto, yhteiset tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä koulutuksen kehittäminen.

Ilmastonmuutos on yhteinen haaste, johon koulutukselta ja soveltava tutkimukselta odotetaan vastauksia.

Koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen Arabiemiraattien nuorille kiinnostaa suomalaisia ammattikorkeakouluja. Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa arvioidaan, että jopa 90 % Persianlahden alueen yksityisissä kouluissa opiskelevista oppilaista tavoittelevat korkeakoulupaikkaa ulkomailta. Tällä hetkellä opiskelijat suuntaavat enimmäkseen Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.  

Higher Colleges of Technology on monialainen korkeakoulu, jonka koulutuskieli on englanti. Tutkinto-ohjelmia löytyy tekniikasta, informaatioteknologiasta, liiketaloudesta, terveysalalta sekä koulutuksesta. Korkeakoululla on 16 eri kampusta ja yli 20 000 opiskelija.

-Uusi kumppanimme vastaa profiililtaan suomalaista ammattikorkeakoulua, Varmola arvioi.

Korkeakoulutuksen tason nostaminen ajankohtaista Persianlahden alueella 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ulkoministeriö vahvistavat yhteistyössä suomalaisen osaamisen näkyvyyttä. Syyskuussa Suomen suurlähetystössä Abu Dhabissa aloitti Team Finland Knowledge asiantuntijana Jaakko Skantsi. Hänellä on alueellinen rooli, joka pitää sisällään myös muita Persianlahden maita.  

Skantsin mukaan korkeakoulutuksen ja tieteen tason parantaminen on ajankohtaista. OKM:n verkko-uutisessa kerrotaan, että Abu Dhabissa ja Persianlahden alueella on alettu puhua esimerkiksi kestävästä kehityksestä ja uudesta energiataloudesta. Skantsin mukaan avainasemassa on valmius löytää yhteisiä ratkaisuja alueellisiin ja globaaleihin tarpeisiin nimenomaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Dubaissa järjestetään ensi vuonna maailmannäyttely, jossa Skantsi toivoo näkevänsä myös suomalaisia koulutusalan toimijoita.  

Skantsin mukaan pienenkin konkreettisen toimen aikaansaaminen ja sitä kautta luottamuksen kasvattaminen mahdollistaa myös yhteistyön jatkamisen. 

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen,...

Ammattikorkeakoulut tarvitaan mukaan kehittämään tohtorikoulutusta ja tutkijoiden urapolkuja

Suomi tarvitsee kansalliseen TKI-tavoitteeseen päästäkseen aivan uudenlaisia toimintatapoja, koska...

Arenen lausunto varhaiskasvatuslain henkilöstön mitoitukseen ja suhdelukujen toteutumiseen

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ei ota suoraan kantaa kansalaisaloitteen...

Juniori AMK on 5.-luokkalaisten ikioma AMK

Turussa joka vuosi yli 1000 viidesluokkalaista osallistuu Turun ammattikorkeakoulun...

Arene vahvistaa yhteyksiä Arabiemiraatteihin