Arene vahvistaa yhteyksiä Arabiemiraatteihin

Arene ja Higher Colleges of Technology (HCT) Abu Dhabista solmivat torstaina yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on vahvistaa suomalaisten ammattikorkeakoulujen yhteyksiä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Higher Colleges of Technology on suurin Arabiemiraattien kolmesta julkisesta korkeakoulusta. HCT:n fokus on suomalaisten ammattikorkeakoulun tapaan soveltavassa tutkimuksessa ja koulutuksessa.  

-Suomalaisilla ammattikorkeakouluilla on annettavaa muiden maiden koulutuksen kehittämiseen, kertoo Arene puheenjohtaja rehtori Tapio Varmola

Sopimuksen allekirjoittivat Arenen puheenjohtaja Tapio Varmola ja HCT:n rehtori-toimitujohtaja Abdullatif Al Shamsi. Tilaisuudessa oli läsnä myös suurlähettiläs Noora Mohammed Juma.

Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat 25 vuodessa kehittyneet merkittäviksi työelämän kumppaneiksi tutkintokoulutuksessa, jatkuvassa oppimisessa sekä innovaatiotoiminnassa, Varmola jatkaa. 

Abdullatif Al Shamsi, Noora Mohammed Juma ja Tapio Varmola.

Tulevaisuuden yhteistyömuotoja voivat olla opiskelija- ja henkilökuntavaihto, yhteiset tutkimus- ja kehittämishankkeet sekä koulutuksen kehittäminen.

Ilmastonmuutos on yhteinen haaste, johon koulutukselta ja soveltava tutkimukselta odotetaan vastauksia.

Koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen Arabiemiraattien nuorille kiinnostaa suomalaisia ammattikorkeakouluja. Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa arvioidaan, että jopa 90 % Persianlahden alueen yksityisissä kouluissa opiskelevista oppilaista tavoittelevat korkeakoulupaikkaa ulkomailta. Tällä hetkellä opiskelijat suuntaavat enimmäkseen Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.  

Higher Colleges of Technology on monialainen korkeakoulu, jonka koulutuskieli on englanti. Tutkinto-ohjelmia löytyy tekniikasta, informaatioteknologiasta, liiketaloudesta, terveysalalta sekä koulutuksesta. Korkeakoululla on 16 eri kampusta ja yli 20 000 opiskelija.

-Uusi kumppanimme vastaa profiililtaan suomalaista ammattikorkeakoulua, Varmola arvioi.

Korkeakoulutuksen tason nostaminen ajankohtaista Persianlahden alueella 

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ulkoministeriö vahvistavat yhteistyössä suomalaisen osaamisen näkyvyyttä. Syyskuussa Suomen suurlähetystössä Abu Dhabissa aloitti Team Finland Knowledge asiantuntijana Jaakko Skantsi. Hänellä on alueellinen rooli, joka pitää sisällään myös muita Persianlahden maita.  

Skantsin mukaan korkeakoulutuksen ja tieteen tason parantaminen on ajankohtaista. OKM:n verkko-uutisessa kerrotaan, että Abu Dhabissa ja Persianlahden alueella on alettu puhua esimerkiksi kestävästä kehityksestä ja uudesta energiataloudesta. Skantsin mukaan avainasemassa on valmius löytää yhteisiä ratkaisuja alueellisiin ja globaaleihin tarpeisiin nimenomaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Dubaissa järjestetään ensi vuonna maailmannäyttely, jossa Skantsi toivoo näkevänsä myös suomalaisia koulutusalan toimijoita.  

Skantsin mukaan pienenkin konkreettisen toimen aikaansaaminen ja sitä kautta luottamuksen kasvattaminen mahdollistaa myös yhteistyön jatkamisen. 

Jaa

Arenen viestit budjettiriiheen

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Korkeakoulujen aloituspaikkarahat annettava ammattikorkeakouluille

Hallitus pitää ammattikorkeakoulut juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Suurin...

Ammattikorkeakoulut: Suomessa ei ole yhtään tilaa suvaitsemattomuudelle ja syrjinnälle

Ammattikorkeakouluissa syksyllä 2023 alkaviin opintoihin on paikan vastaanottanut lähes...

Ammattikorkeakouluilla ratkaisevin rooli koulutustason nostossa 

OECD (Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö) julkaisi taas vertailutiedot...

Budjettiriihessä vahvistettava ammattikorkeakoulujen tutkimusta ja koulutusta

Hallituksen budjettineuvotteluissa tehdään todella tärkeitä linjauksia tutkimus-, kehittämis- ja...

Kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen – webinaari 6.10.2023

Tervetuloa kestävä ja vastuullinen osaamisen johtaminen - webinaariin perjantaina...

Arene vahvistaa yhteyksiä Arabiemiraatteihin