Arene, OAO ja SAMOK: Koronavilkku käyttöön ammattikorkeakouluissa

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK suosittelevat, että ammattikorkeakoulujen henkilöstö ja opiskelijat ottaisivat Koronavilkku -sovelluksen käyttöön.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisee Koronavilkku-sovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä, kerrotaan THL:n verkkosivuilla. 

-Ammattikorkeakouluissa opetuksen ja työskentelyn järjestelyillä pyritään rajoittamaan viruksen leviämistä ja ehkäisemään sille altistumista. Näihin kuuluvat suojavälineiden käyttö osassa opetustilanteita, kertoo Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgrén.

Vasemmalta: Mervi Vidgrén, Arenen puheenjohtaja, Helena Kahl, OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n puheenjohtaja ja Anna Laurila, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin puheenjohtaja

Tämän rinnalla tarvitaan muitakin toimia, sillä ammattikorkeakoulujen kampuksilla on jo havaittu yksittäisiä koronatartuntoja.  

-Sovellus tukee osaltaan turvallista opiskelu- ja työympäristöä, kunhan se otetaan laajalti käyttöön, tähdentää OAO:n puheenjohtaja Helena Kahl.  

Sovelluksessa yksityisyys on vahvasti suojattu. Lisäksi sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Sovelluksen käyttäjä, joka on saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, voi pyytää yhteydenottoa terveydenhuollolta tai ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon.  

-Meillä jokaisella on vastuu koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä, painottaa SAMOKin puheenjohtaja Anna Laurila.  

Arene, OAO ja SAMOK muistuttavat, että Koronavilkku-sovellus ei yksin suojaa virukselle altistumiselta. Sen lisäksi jokaisen pitää noudattaa jo keväältä tuttuja ohjeita käsien pesemisestä, turvaväleistä, lähikontaktien ja kättelyn välttämisestä. Lisäksi on noudatettava ammattikorkeakoulujen antamia ohjeita turvallisuudesta ja suojainten käytöstä. 

Lisätietoja Koronavilkku-sovelluksesta >> 

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Arene, OAO ja SAMOK: Koronavilkku käyttöön ammattikorkeakouluissa