Arene kuultavana TKI-toiminnasta hallitusneuvotteluissa

Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen oli tänään kuultavana hallitusohjelmaneuvotteluissa. Neuvotteluryhmät Elinvoimainen Suomi ja Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi järjestävät yhteiskuulemisen aiheesta ”Miten Suomesta maailman paras TKI-ympäristö?”.

Arenen keskeiset viestit hallitusohjelmaneuvoittelijoille TKI-toiminnan kehittämiseksi olivat ammattikorkeakoulujen hyödyntäminen nykyistä paremmin tukemaan pk-yritysten kasvua ja uudistumista koko maassa. Selkeä rooli alueellisten tai alakohtaisten osaamisen keskittymien edistämisessä. Lisäksi laajennettaisiin innovaatiotoimintaan osallistuvien yritysten määrää, mikä lisää yksityisiä investointeja TKI-toimintaan.

Keskeisenä viestinä nostetaan esille myös hankerahoituksesta siirtyminen pitkäjäinteiseen toimintaan. Ammattikorkeakoulujen tehtävät innovaatioympäristöjen mahdollistajana ja koordinoijana vaatii rahoitusta, joka mahdollistaa pitkäjänteisen TKI-toiminnan kehittämisen ja kumppanuudet.

TKI-toiminta tuottaa uudenlaisia tuotteita ja palveluita.

Arene nosti kuulemistilaisuudessa esiin ammattikorkeakoulujen merkityksen osana suomalaista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojärjestelmää. Vuonna 2017 ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnassa oli 13 000 kumppania, joista yli 7000 oli yrityksiä. Ammattikorkeakoulujen TKI-rahoituksen määrä taas oli yhteensä 167 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kohdentuu soveltavaan tutkimukseen, jonka avulla kehitetään pääasiassa tuotteita ja palveluita. Tuotteista esimerkkinä käy Jyväskylän ammattikorkeakoulussa juuri patentoitu turvatyynyjen räjähdysvoimaa vakioiva ratkaisu.

JAMKin räjähdeinnovaatio ratkaisi turvatyynyvalmistajan miljardiongelman>>

Arenen kannanotto >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Arene kuultavana TKI-toiminnasta hallitusneuvotteluissa