Arene kuultavana TKI-toiminnasta hallitusneuvotteluissa

Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen oli tänään kuultavana hallitusohjelmaneuvotteluissa. Neuvotteluryhmät Elinvoimainen Suomi ja Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi järjestävät yhteiskuulemisen aiheesta ”Miten Suomesta maailman paras TKI-ympäristö?”.

Arenen keskeiset viestit hallitusohjelmaneuvoittelijoille TKI-toiminnan kehittämiseksi olivat ammattikorkeakoulujen hyödyntäminen nykyistä paremmin tukemaan pk-yritysten kasvua ja uudistumista koko maassa. Selkeä rooli alueellisten tai alakohtaisten osaamisen keskittymien edistämisessä. Lisäksi laajennettaisiin innovaatiotoimintaan osallistuvien yritysten määrää, mikä lisää yksityisiä investointeja TKI-toimintaan.

Keskeisenä viestinä nostetaan esille myös hankerahoituksesta siirtyminen pitkäjäinteiseen toimintaan. Ammattikorkeakoulujen tehtävät innovaatioympäristöjen mahdollistajana ja koordinoijana vaatii rahoitusta, joka mahdollistaa pitkäjänteisen TKI-toiminnan kehittämisen ja kumppanuudet.

TKI-toiminta tuottaa uudenlaisia tuotteita ja palveluita.

Arene nosti kuulemistilaisuudessa esiin ammattikorkeakoulujen merkityksen osana suomalaista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojärjestelmää. Vuonna 2017 ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnassa oli 13 000 kumppania, joista yli 7000 oli yrityksiä. Ammattikorkeakoulujen TKI-rahoituksen määrä taas oli yhteensä 167 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kohdentuu soveltavaan tutkimukseen, jonka avulla kehitetään pääasiassa tuotteita ja palveluita. Tuotteista esimerkkinä käy Jyväskylän ammattikorkeakoulussa juuri patentoitu turvatyynyjen räjähdysvoimaa vakioiva ratkaisu.

JAMKin räjähdeinnovaatio ratkaisi turvatyynyvalmistajan miljardiongelman>>

Arenen kannanotto >>

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Arene kuultavana TKI-toiminnasta hallitusneuvotteluissa