Ammattikorkeakoulutus työllistää erinomaisesti

Vuonna 2019 korkeakoulututkinnon suorittaneet työllistyivät erinomaisesti. Tilastokeskuksen mukaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista 95 prosenttia, AMK-tutkinnon suorittaneista oli 89 prosenttia ja yliopiston ylemmän tutkinnon suorittaneista 88 prosenttia oli työllisiä vuosi tutkinnon suorittamisen jälkeen. Luvut ovat samalla tasolla kuin viime vuonna. 

-Työllisyysluvut osoittavat, että korkeakoulutetuille on vahva kysyntä työmarkkinoilla. Lukujen valossa tavoite kasvattaa korkeakoulutettujen määrää on oikean suuntainen, Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen arvioi tietoja. 

AMK-tutkinto on työelämän valmistava perustutkinto. Sen suorittaneista parhaiten työllistyivät terveys- ja hyvinvointialoilta (93 %) ja tekniikan aloilta (90 %) valmistuneet. Heikoimmin työllistyivät luonnontieteistä (68 %) sekä humanistilta ja taidealoilta (74 %) valmistuneet. Ammattikorkeakouluissa valmistuneiden miesten ja naisten työllistymisessä ei ole suurta eroa.  

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneista 11 prosenttia jatkoi opintojaan vuosi valmistumisen jälkeen, mutta heistä kolme neljäsosaa oli opintojen ohessa työssä. Yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista opintoja jatkoi 13,5 prosenttia. Heistä peräti 85 prosenttia oli työllisiä opiskelijoita. Tieto opintojen jatkamisesta kertoo, että henkilö oli kirjoilla tutkintoon johtavassa koulutuksessa. 

Työttömänä oli AMK-tutkinnon suorittaneista 5 prosenttia ja YAMK-tutkinnon suorittaneista alle kolme prosenttia. 

Vuonna 2019 ammattikorkeakouluissa suoritettiin 23 404 AMK-tutkintoa, joka on perustutkintoa. Työssä oleville tarkoitettuja YAMK-tutkintoja suoritettiin 3047. Näiden lisäksi ammattikorkeakoulut kouluttavat ammatillisia opettajia, joiden koulutus kestää noin vuoden. Ammatillisia opettajia valmistui tilastovuonna 1604. 

Lue lisää

Tilastokeskuksen julkaisuun voi tutustua täällä >>

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Yrityskysely osoittaa: Ammattikorkeakoulut kiinnostavimpia TKI- yhteistyökumppaneita yrityksille

Kauppakamareiden kyselyn mukaan ammattikorkeakoulut ovat kiinnostavimpia yhteistyökumppaneita yrityksille tutkimus-,...

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Ammattikorkeakoulutus työllistää erinomaisesti