Ammattikorkeakoulut tiivistävät yhteistyötään kiinalaisten korkeakoulujen kanssa

Arene ja Kiinan kansainvälinen koulutusvaihdon keskus (CCIEE) allekirjoittivat 26.8. Helsingissä China-Finland Talent Development Project – puitesopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on edistää ammattikorkeakoulujen ja kiinalaisten korkeakoulujen yhteistyötä tutkintokoulutuksessa. Sopimuksen perustana on Arenen ja CCIEE:n syksyllä 2017 solmima sopimus yhteistyön vauhdittamisesta.  

– Arenen ja CCIEE:n sopimus on tärkeä ammattikorkeakouluille, koska se vahvistaa edellytyksiä yhteistyön monipuolistamiselle ja avaa uusia mahdollisuuksia myös koulutusvientiin, kommentoi Arenen varapuheenjohtaja ja Metropolia ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola. 

Sopimus lisää myös tietoisuutta suomalaisesta ammattikorkeakoulutuksesta ja niiden kansainvälisestä toiminnasta. 

Arenen ja CCIEE:n sopimus allekirjoitettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Helsingissä järjestetyn ammattikorkeakoulufoorumin yhteydessä. Tilaisuuteen osallistui yli 50 kiinalaisen delegaatio korkeakoulusta ympäri maata sekä CCIEE:stä. Kiinalaiset vierailevat myös Satakunnan ja Tampereen ammattikorkeakouluissa.  

Yin Kai ja Riitta Konkola

CCIEE:n johtaja Yin Kai kiitti avauspuheenvuorossaan mahdollisuudesta tulla tutustumaan suomalaiseen ammattikorkeakoulutukseen sekä syventää suomalaisten ja kiinalaisten korkeakoulujen yhteistyötä.

– Kiinan ja Suomen presidenttien tekemä yhteistyösopimus on merkittävä edistysaskel korkeakoulujemme välisen yhteistyön kehittämiselle, Yin Kai totesi puheenvuorossaan.

Kiinalaiset ovat erityisen kiinnostuneita kehittämään yhteisohjelmia, joissa vastuu koulutuksesta jakautuu suomalaisen ja kiinalaisen korkeakoulun välille. Sopimuksen mukaan kiinalaiset opiskelevat ensimmäisen vuoden omassa yliopistossaan, kaksi vuotta suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja palaavat viimeistelemään opintonsa Kiinaan. Käytännön yhteistyöstä sovitaan suomalaisten ja kiinalaisten korkeakoulujen välillä, eikä Arenen sopimus velvoita sen jäseniä yhteistyöhön. 

-Haaga-Helian näkökulmasta Aasia ja sen suurin talousmahti Kiina on erittäin mielenkiintoinen. Yhä useampi valmistuneista opiskelijoistamme tulee työskentelemään joko Kiinassa tai vähintäänkin kiinalaisten kanssa. Kulttuurituntemus pienentää maailmaa, toteaa Helsingin tilaisuutta isännöinyt Haaga-Helia ammattikorkeakoulun rehtori Teemu Kokko. 

Satakunnan ammattikorkeakoulun tavoitteena on laajentaa kansainvälistä yhteistyötä.  

-Näen, että se on yksi keino saada asiantuntijatyövoimaa maakunnan yrityksiin. Yhteistyö kiinalaisten korkeakoulujen kanssa, erityisesti kaksoistutkintojen muodossa, tukee tätä tavoitetta. Satakunnan ammattikorkeakoululla on jo yli kymmenen vuoden kokemus yhteistyöstä kiinalaisen Changzhoun yliopiston kanssa, ja haluamme nyt laajentaa yhteistyötä myös muualle Kiinaan, kommentoi Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Jari Multisilta. 

SAMK on yksi ammattikorkeakouluista, joka allekirjoitti maanantaina kahdenvälisiä yhteistyösopimuksia kiinalaisten korkeakoulujen kanssa. 

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Valtiovarainministeriön osaamattomuus tulee yhteiskunnallemme kalliiksi – lyhyt oppimäärä koulutusjärjestelmästämme

Valtiovarainministeriölle tiedoksi, että Suomessa on kaksi korkeakoulusektoria: yliopistot ja...

Ammattikorkeakoulut tiivistävät yhteistyötään kiinalaisten korkeakoulujen kanssa