Ammattikorkeakoulut: Sosiaali- ja terveysalan harjoittelumaksuihin menevät rahat tarvitaan laadukkaaseen koulutukseen

Ammattikorkeakoulut maksavat vuosittain noin kahdeksan miljoonan euron edestä sosiaali- ja terveysalan harjoittelumaksuja. Tällä rahalla kouluttaisi vuosittain 1000 sote-alan osaajaa.

Sosiaali- ja terveysalan harjoitteluista 70 % on maksullisia. Ammattikorkeakoulut ovat ainoa koulutussektori, joka maksaa sote-harjoittelumaksuja. Muilla koulutusasteilla maksuista on luovuttu tai valtio korvaa ne.

Maan hallitus on jo linjannut, että harjoittelumaksuista luovutaan tämän hallituskauden aikana osana Sote-uudistusta. 

-Ammattikorkeakoulut vaativat nyt, että lupaukset lunastetaan. Nyt ei ole enää varaa odottaa, sillä ammattikorkeakoulut ovat päättäneet etteivät ne solmi uusille hyvinvointialueille sopimuksia ennen kuin asia on saatu korjattua, sanoo ammattikorkeakouluja edustavan Arenen hallituksen puheenjohtaja Mervi Vidgén

Vuonna 2021 ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalan tutkintotavoitteet nousivat 28 %. Sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaa vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Terveydenhuoltoon käytettiin Suomessa vuonna 2019 noin 22 miljardia euroa. Harjoittelumaksujen osuus näistä menoista on alle puoli promillea.

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Ammattikorkeakoulut: Sosiaali- ja terveysalan harjoittelumaksuihin menevät rahat tarvitaan laadukkaaseen koulutukseen