Ammattikorkeakoulut matkalla kohti hiilineutraaliutta 2030

Ammattikorkeakoulut ovat syksyn aikana jakaneet #KestävästiAMK viestintäkampanjassa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden tekoja.

Ammattikorkeakoulut yhteistyössä yritysten kanssa ratkomassa kestävän kehityksen pulmia

Savonia ja Business Kuopio käynnistävät yrityksille suunnatun vihreän siirtymän neuvontakokonaisuuden. Jossa pohditaan kysymystä ”Millaisia uhkia ja toisaalta aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ilmastonmuutos aiheuttaa elinkeinoelämälle?”

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa keskitytään vastuulliseen matkailuun. JAMK rakentaa päämäärätietoisesti Suomen matkailun menestystarinaa – kestävälle pohjalle.

Tampereen ammattikorkeakoulun CBA-tutkimusryhmä edistää TAMKin vaikuttavuutta kiertotalouden ja biotalouden edistäjänä paitsi Pirkanmaalla myös kansainvälisten verkostojen avulla.

Rovaniemelle on rakenteilla bio- ja kiertotalouden kehittämisympäristö. Uusi oppimis- ja kehittämisympäristö vahvistaa Lapin ammattikorkeakoulun edellytyksiä edistää ja tukea luonnontuote-, elintarvike- ja metsäalan toimintaa Lapissa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun RAVE-hanke on mukana tekemässä laskelmia puukerrostalokortteli Sammonkaaren hiilijalanjäljestä. Kortteliin on tulossa mm. opiskelija-asuntoja tulevaisuuden KAMKilaisille.

Karelian Pulssi -portaalista löytyy laaja katsaus hiilineutraaleista ratkaisuista, joissa Karelia on ollut mukana. Mukana on erityisesti rakentamiseen, talotekniikkaan sekä uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja energiatehokkuuteen liittyviä ratkaisuja.

Kestävä kehitys osana opintoja

Satakunnan ammattikorkeakoulussa on opetus- ja tutkimuskäytössä laaja aurinkosähkölaitteisto. Eri alojen opiskelijoille on useita opintojaksoja, joilla aurinkoenergiajärjestelmiin liittyvää tietoutta hyödynnetään.

LAB-ammattikorkeakoulussa restonomilinjalla käsitellään ruuan ilmastovaikutuksia. Teemoina esimerkiksi raaka-aineiden elinkaari, pakkausten kiertotalous ja hävikki.

Laureassa kestävän kasvun YAMK-koulutuksessa on tehty julkaisu, jossa käsitellään resilienssiä ja kestävää kasvua monipuolisesti yksilön, organisaation, yhteiskunnan ja kestävän kasvun näkökulmista.

Päästöjä pienemmäksi

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on siirtynyt sähköön, jonka päästökerroin on nolla. Myös Centria-ammattikorkeakoulu on siirtynyt päästökompensoituun sähköön.

Arene julkaisi 29.10.2021 hiilijalanjälkilaskurin, joka on käytössä lähes jokaisessa ammattikorkeakoulussa. Laskuri on vapaasti ladattavissa Arenen sivuilta. Diakonia-ammattikorkeakoulussa hiilijalanjäljen laskenta on osoittanut merkittävää CO2 päästöjen laskuja vuosien 2019 ja 2020 välillä.

Humanistinen ammattikorkeakoululla on messuosasto, jonka kierrättää kokonaisuudessaan kartonkikeräykseen, kunhan sitä on ensin käytetty vuosia eri näköisinä ja kokoisina komboina eri tapahtumissa.

Metropolia on julkaissut tiekartan, joka tuo kestävän kehityksen tavoitteemme strategiasta käytäntöön. Tiekartan avulla voi seurata vastuullisuus työn etenemistä ja tavoitteiden toteutumista.

Lue lisää

JAMK: Keski-Suomen matkailualueen vastuullisuusviestinnän käsikirja >>

Karelian Pulssi-portaali >>

Lapin AMK: Bio- ja kiertotalouden kehittämisympäristö rakenteilla Rovaniemelle >>

Laurea: Resilienssillä joustavuutta ja kestävyyttä yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle >>

Metropolian kestävän kehityksen tiekartta 2030 >>

Savonia vauhdittamassa yritysten vihreää siirtymää >>

TAMK Circular & Bioeconomy Actions >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Ammattikorkeakoulut matkalla kohti hiilineutraaliutta 2030