Ammattikorkeakoulut juhlistavat Pride-viikkoa

Pride-viikkoa juhlistetaan 28.6. alkavalla viikolla useissa ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. Pride-viikolla juhlitaan yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia

-Yhtäläisten oikeuksien toteuttaminen liittyy arvoihimme ja haluamme niitä pitää esillä kaikessa toiminnassamme, kertoo Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori Jukka Määttä.

Kaikki ammattikorkeakoulut ovat laatineet lakisääteiset suunnitelmat yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Suunnitelmilla halutaan lisätä ammattikorkeakouluyhteisön tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä ennaltaehkäistä syrjintää.

Eri tehtävissä toimivia ja erilaisista taustoista tulevia opiskelijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti ja mahdollistetaan yhtäläinen mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa ammattikorkeakoulun toimintaan. Olemme sitoutuneet vahvasti myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joissa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus myös vahvasti esillä, kertoo Metropolia-ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola.

Pride-viikkoa juhlistetaan liputtamalla ja tietoa jakamalla

Useat ammattikorkeakoulut nostavat lipun salkoon Pride-viikon kunniaksi. Pride-viikko on vahvasti esillä myös ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Poliisiammattikorkeakoulu on julkaissut Kaikkien poliisi? -podcastin, jossa keskustellaan yhdenvertaisuudesta, monimuotoisuudesta ja vähemmistöistä poliisissa ja poliisin työssä.

Poliisi on määritellyt visiokseen olla ”kaikkien poliisi, kaikkina aikoina”. Olemme Polamkissa ottaneet vakavasti roolimme poliisien rekrytoijana ja kouluttajana – täällä kylvetään siemenet tuon vision toteutumiseen, kertoo Poliisiammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Anna Byckling.

Lisätietoja

Kaikkien poliisi? -podcast >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Ammattikorkeakoulut juhlistavat Pride-viikkoa