Ammattikorkeakoulut juhlistavat Pride-viikkoa

Pride-viikkoa juhlistetaan 28.6. alkavalla viikolla useissa ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. Pride-viikolla juhlitaan yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia

-Yhtäläisten oikeuksien toteuttaminen liittyy arvoihimme ja haluamme niitä pitää esillä kaikessa toiminnassamme, kertoo Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori Jukka Määttä.

Kaikki ammattikorkeakoulut ovat laatineet lakisääteiset suunnitelmat yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Suunnitelmilla halutaan lisätä ammattikorkeakouluyhteisön tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä ennaltaehkäistä syrjintää.

Eri tehtävissä toimivia ja erilaisista taustoista tulevia opiskelijoita ja työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti ja mahdollistetaan yhtäläinen mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa ammattikorkeakoulun toimintaan. Olemme sitoutuneet vahvasti myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joissa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus myös vahvasti esillä, kertoo Metropolia-ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola.

Pride-viikkoa juhlistetaan liputtamalla ja tietoa jakamalla

Useat ammattikorkeakoulut nostavat lipun salkoon Pride-viikon kunniaksi. Pride-viikko on vahvasti esillä myös ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Poliisiammattikorkeakoulu on julkaissut Kaikkien poliisi? -podcastin, jossa keskustellaan yhdenvertaisuudesta, monimuotoisuudesta ja vähemmistöistä poliisissa ja poliisin työssä.

Poliisi on määritellyt visiokseen olla ”kaikkien poliisi, kaikkina aikoina”. Olemme Polamkissa ottaneet vakavasti roolimme poliisien rekrytoijana ja kouluttajana – täällä kylvetään siemenet tuon vision toteutumiseen, kertoo Poliisiammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Anna Byckling.

Lisätietoja

Kaikkien poliisi? -podcast >>

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut jatkavat rahoituksen nollalinjalla – isot odotukset TKI-rahoituksen kohdentumisesta

Ammattikorkeakoulut ovat helpottuneita, ettei niiden rahoitukseen kohdistettu uusia leikkauksia...

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

Ammattikorkeakoulut juhlistavat Pride-viikkoa