Ammattikorkeakoulujen yhteisen UAS Journal -verkkolehden ensimmäinen vuosikymmen takana!

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-lehti // UAS Journal verkkolehti on helppo ja käyttökelpoinen julkaisufoorumi. Lukijoiden mielestä lehdessä on hyvin tietoa ajankohtaisista asioista. Se on nopea tapa levittää osaamista yhteisesti myös sidosryhmille. Lehteä seuraamalla hahmottuu, mitä muut tekevät ja siitä saa laaja-alaisen kuvan AMK-kentän ja kumppaneiden yhteistyöstä.

Vietämme parhaillaan Tutkitun tiedon -teemavuotta ja maaliskuun puolivälissä tulee kuluneeksi 10 vuotta kaikkien suomalaisten ammattikorkeakoulujen yhteisen AMK-lehti / UAS Journal -verkkolehden ensimmäisen numeron ilmestymisestä. Lehden ”metamorfoosi” Kever ja Osaaja.net julkaisuista nykyisen muotoiseksi neljä kertaa vuodessa ilmestyväksi verkkolehdeksi kesti yhdeksän vuotta. Tie ensimmäisen vuoden 500 lukijasta nykyiseen lähes 37 000 yksittäiseen kävijään on ollut huima kasvukertomus. Viime vuosina olemme panostaneet erityisesti lehden saavutettavuuteen ja käytettävyyteen. Lisäksi olemme lisänneet kansainvälisyyttä toimittamalla yhdessä käytäntölähtöisen European Association for Practitioner Research on Improving Learning -tutkimusorganisaation kanssa kaksi Special Issue -numeroa.

Luotettava kuin paljon työtä tekevä suomenhevonen

Viime vuoden lopulla tehdyn lukijakyselyn vastauksissa lehteä kuvattiin ajankohtaiseksi, monipuoliseksi ja asiantuntevaksi julkaisuksi. Sitä ilmensi muutamien vastaajien mielestä myös kameleonttimainen värikkyys. Ylipäätänsä UAS Journalia pidettiin tuttuna ja kaikille sopivana koko AMK-perheen yhteisenä lehtenä. Neljäviidesosaa vastaajista oli oikein tyytyväisiä lehteen ja kolmasosa suosittelisi sitä varmasti ystävilleen tai kollegoilleen (NPS 14).

AMK-lehti / UAS Journal silloittaa sekä ammattikorkeakouluissa että kumppaneillamme olevaa inhimillistä tietotaitoa alueelliseksi ja yhteiskunnalliseksi pääomaksi. Lehden merkitys perustuu ihmisiin ja heidän välisiinsä suhteisiin sekä aktiiviseen kanssakäymiseen. Näiden kymmenen vuoden aikana lehden sisältöä on ollut tekemässä lähes tuhat eri henkilöä. Siinä on julkaistu noin 500 artikkelia ja sivustolla oli viime vuonna yhteensä vajaat satatuhatta käyntikertaa. Lehti ilmentää hyvin ammattikorkeakouluyhteisöstä löytyvää sosiaalista tulevaisuuskyvykkyyttä. Vuosien 2020 ja 2021 lehden yläteemana ovat kestävä kehitys ja vastuullisuus. Vanhoilla ajattelu- ja toimintamalleilla emme löydä niihin ratkaisuja. UAS Journal tarjoaa systeemisen tieto ja tietämysfoorumin erilaisten käytäntöläheisten kokeilujen ja ratkaisujen jakamiseksi sekä hyödyntämiseksi. Tuomme avoimesti esille toiminnan tuloksia ja hyviä käytänteitä helposti omaksuttavassa muodossa. Edistämme osaamispääoman levittämistä ja mahdollistamme kollektiivista oppimista asiantuntemusta ja -taitamista välittävänä eri tahojen mahdollisia etäisyyksiä kytkevänä e-neksuksena.

Lehdessä näkyy yhteinen kädenjälki

Suurkiitokset kaikille ammattikorkeakouluille näiden kymmenen vuoden aikana AMK-lehdelle / UAS Journalille kohdentamastanne tuesta! Kiitokset myös teille jokaiselle lehden tekoon osallistuneelle panoksestanne! Tervetuloa kuulemaan lisää suomalaisten ammattikorkeakoulujen vahvasta ja monipuolisesta osaamisen levittämisestä tiistaina 16.3.2021 klo 13:30 – 15:30 Zoomissa järjestettävään UAS Journalin 10-vuotiswebinaariimme! Ilmoittautuminen >>

Lue lisää

Numerokohtaiset kirjoittajakutsut ja lisätietoja AMK-lehti / UAS Journal –verkkolehdestä >>

Ilkka Väänänen
päätoimittaja
UAS Journal

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut jatkavat rahoituksen nollalinjalla – isot odotukset TKI-rahoituksen kohdentumisesta

Ammattikorkeakoulut ovat helpottuneita, ettei niiden rahoitukseen kohdistettu uusia leikkauksia...

Koulutuksen rahoituksesta huolehdittava myös taloudellisesti vaikeina aikoina

Pääministeri Petteri Orpon hallitus kokoontuu valtion taloutta suuntaavaan kehysriiheensä...

Ammattikorkeakouluilla kunnianhimoiset tavoitteet eurooppalaiselle yhteistyölle – Tavoitteet EU-vaaleihin julkaistu

Suomalaisille ammattikorkeakouluille eurooppalainen verkostoituminen on kehittymisen ydinedellytys. Verkostojen kautta...

Yhteishaku alkaa – tarjolla yli 27 000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. ja päättyy...

Ammattikorkeakoulut edellyttävät kansallista korkeakoulupolitiikan johtamista

Orpon hallitus on sitoutunut kehittämään korkeakoulujärjestelmäämme duaalisen mallin pohjalta....

Ammattikorkeakoulujen yhteisen UAS Journal -verkkolehden ensimmäinen vuosikymmen takana!