Ammattikorkeakoulujen viestit kuntavaaleihin

Arene on julkaissut ammattikorkeakoulujen yhteiset viestit kuntavaaliehdokkaille. Vuoden 2021 kuntavaalit pidetään sunnuntai 18.4.2021 ja ennakkoäänestys on mahdollista kotimaassa 7.–13.4.2021.

Ammattikorkeakoulut tuovat korkeakoulutuksen koko Suomeen ja vastaavat alueellisiin työvoimatarpeisiin. Jokaisessa maakunnassa toimii vähintään yksi ammattikorkeakoulu, joista valmistuneet työllistyvät yliopistokoulutettuja useammin koulutusmaakuntiin. Tämä on Arenen keskeinen viesti ensi huhtikuun 21. päivän kuntavaaleihin valmistuville ehdokkaille.

Korkeakoulutuksella on suuri merkitys alueiden elinvoimalle. Tutkintokoulutus, jatkuva oppiminen sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta tekevät ammattikorkeakouluista kuntien, yritysten ja työpaikkojen keskeisiä kumppaneita.

Tällä hetkellä ammattikorkeakoulut toimivat 46 kunnassa, joissa sijaitsevilta kampuksilta palvellaan sijaintipaikkakuntaa laajempia alueita. Lähes 60 prosenttia 146 000 opiskelijasta suorittaa tutkintoaan työn ohessa, mikä korostaa ammattikorkeakoulujen merkitystä sijaintialueilleen.

Arenen viestit kuntavaalien ehdokkaille ovat luettavissa täältä >>

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Ammattikorkeakoulujen viestit kuntavaaleihin