Ammattikorkeakoulujen menestystarina Theseus täyttää 10 vuotta

Ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseus täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta. Palvelu on niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin menestystarina: Theseus on suurin suomalainen avoin julkaisuarkisto ja sen yhteinen toimintamalli 25 ammattikorkeakoululle on kustannustehokas. Palvelun avulla ammattikorkeakoulut ovat kasvattaneet julkaisujensa avoimuutta verkossa lähes 70 prosenttiin. Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoite on saada vapaasti Internetiin luettavaksi sata prosenttia korkeakoulujen julkaisuista vuoteen 2020 mennessä.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen julkaisuarkisto Theseus sisältää opinnäytetöitä ja henkilökunnan julkaisuja. Antiikin Kreikan sankarin mukaan nimettyä Theseusta ryhdyttiin suunnittelemaan vuodenvaihteessa 2007/2008 ja se on kasvanut historiansa aikana nopeasti: palvelu sisältää tällä hetkellä lähes 150 000 tallennusta. Theseuksen kasvu näkyy myös sen käyttöluvuissa, palvelun käyttö on noussut koko ajan ja julkaisuja luetaan Google-hakujen perusteella ympäri maailman. Palvelun kehittäminen jatkuu edelleen. Jatkossa julkaisuarkistoon yhdistyy myös Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisutiedonkeruu sekä pitkäaikaissäilytyspalvelu (PAS).

Theseus.fi tarjoaa hyvän näkökulman ammattikorkeakouluissa tehtävään tutkimus- ja kehittämistyöhön. Palvelu löytyy verkko-osoitteesta: www.theseus.fi

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Valtiovarainministeriön osaamattomuus tulee yhteiskunnallemme kalliiksi – lyhyt oppimäärä koulutusjärjestelmästämme

Valtiovarainministeriölle tiedoksi, että Suomessa on kaksi korkeakoulusektoria: yliopistot ja...

Ammattikorkeakoulujen menestystarina Theseus täyttää 10 vuotta