Ammattikorkeakoulujen kansainvälisyysverkostolle uusi puheenjohtaja

Pinnet-verkosto on ammattikorkeakoulujen kansainvälisyyspäälliköiden yhteistyöverkosto, joka toimii korkeakoulujen kansainvälisyyden vaikuttamisen, kehittämisen ja vertaistuen yhteisenä kanavana. Verkosto vie keskitetysti eteenpäin ammattikorkeakoulujen kansainvälisyyden kehittämisen kannalta keskeistä yhteistä viestiä. Verkoston puheenjohtajana toimii vuonna 2020 kansainvälisten asioiden päällikkö Liisa Timonen Karelia ammattikorkeakoulusta. Varapuheenjohtajana toimii kansainvälisyyspäällikkö Kati Heikkinen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

-Verkosto on ollut aktiivisesti mukana opetus- ja kulttuuriministeriön kansainvälisyysfoorumityössä, jossa on laadittu eri asiantuntijatahojen kanssa suosituksia korkeakoulujen ja tutkimuksen kansainvälistymisen tavoitetasoon vuodelle 2025, kertoo Timonen.

Liisa Timonen

Pinnet-verkosto on tuottanut henkilöstön kansainvälisyysosaamista laajasti kuvaavan osaamiskartan, jossa on edetty perinteisestä kieli- ja kulttuuriajattelusta syvälliseen kansainvälisyyden asiantuntijuuteen useista eri näkökulmista katsoen.

-Osaamisalueissa mukana ovat esimerkiksi pedagogisen osaamisen, tki-osaamisen ja strategisen osaamisen erityispiirteet kansainvälisen toimintaympäristön edellytysten mukaisesti. Monissa korkeakouluissa on haasteena edelleen se, että useat toimijat mieltävät kansainvälisosaamisen liian kapeasti vain kieli- ja kulttuuriosaamiseksi, pohtii Timonen.

Pinnet-verkosto rakentaa yhteistyötä eurooppalaisten sisarverkostojen kanssa

-Tänä vuonna haluamme muun työskentelymme ohella rakentaa yhteistyötä eurooppalaisiin sisarverkostoihin sekä käynnistää heidän kanssaan yhteisen työpajatyöskentelyn, kertoo Timonen.

Verkostojen yhteistyön rakentaminen on käynnistetty jo vuonna 2018. Verkostot kokoontuivat syksyllä 2019 järjestetyn EAIE:n yhteydessä miettimään tulevia mahdollisuuksia.

– Nyt ollaan siinä vaiheessa, että päästään laatimaan ensimmäistä konkreettista yhteistyöehdotusta, Timonen avaa.

Jaa

TKI.fi

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Webinaari: Ammattikorkeakoulut kestävän tulevaisuuden osaamisen rakentajina 3.10.

Torstaina 3.10.2024 klo 13.00-15.30 Arenen yhteisissä osaamisissa on linjattu, että...

Arene ottaa puheenjohtajuuden eurooppalaisen AMK-verkoston johdossa – Suomi jäämässä jälkeen korkeakoulujärjestelmän kehittämisessä

Arene ottaa vastaan eurooppalaisen UAS4Europe-verkoston puheenjohtajuuden tänään Brysselissä. Ajankohta...

Erasmus+ -ohjelma on vahva investointi Euroopan tulevaisuuteen

Euroopan strategisen kilpailukyvyn vahvistaminen tulee olemaan keskeinen painopiste tulevalla...

Ammattikorkeakoulujen suositukset yhteisen opintotarjonnan laadun varmistamiseksi

Ammattikorkeakouluissa tuotetaan korkeatasoista osaamista työmarkkinoille. Yhteisen opintotarjonnan avulla ammattikorkeakouluopiskelijat...

Ammattikorkeakoulujen kansainvälisyysverkostolle uusi puheenjohtaja