Ammattikorkeakoulujen kansainvälisyysverkostolle uusi puheenjohtaja

Pinnet-verkosto on ammattikorkeakoulujen kansainvälisyyspäälliköiden yhteistyöverkosto, joka toimii korkeakoulujen kansainvälisyyden vaikuttamisen, kehittämisen ja vertaistuen yhteisenä kanavana. Verkosto vie keskitetysti eteenpäin ammattikorkeakoulujen kansainvälisyyden kehittämisen kannalta keskeistä yhteistä viestiä. Verkoston puheenjohtajana toimii vuonna 2020 kansainvälisten asioiden päällikkö Liisa Timonen Karelia ammattikorkeakoulusta. Varapuheenjohtajana toimii kansainvälisyyspäällikkö Kati Heikkinen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

-Verkosto on ollut aktiivisesti mukana opetus- ja kulttuuriministeriön kansainvälisyysfoorumityössä, jossa on laadittu eri asiantuntijatahojen kanssa suosituksia korkeakoulujen ja tutkimuksen kansainvälistymisen tavoitetasoon vuodelle 2025, kertoo Timonen.

Liisa Timonen

Pinnet-verkosto on tuottanut henkilöstön kansainvälisyysosaamista laajasti kuvaavan osaamiskartan, jossa on edetty perinteisestä kieli- ja kulttuuriajattelusta syvälliseen kansainvälisyyden asiantuntijuuteen useista eri näkökulmista katsoen.

-Osaamisalueissa mukana ovat esimerkiksi pedagogisen osaamisen, tki-osaamisen ja strategisen osaamisen erityispiirteet kansainvälisen toimintaympäristön edellytysten mukaisesti. Monissa korkeakouluissa on haasteena edelleen se, että useat toimijat mieltävät kansainvälisosaamisen liian kapeasti vain kieli- ja kulttuuriosaamiseksi, pohtii Timonen.

Pinnet-verkosto rakentaa yhteistyötä eurooppalaisten sisarverkostojen kanssa

-Tänä vuonna haluamme muun työskentelymme ohella rakentaa yhteistyötä eurooppalaisiin sisarverkostoihin sekä käynnistää heidän kanssaan yhteisen työpajatyöskentelyn, kertoo Timonen.

Verkostojen yhteistyön rakentaminen on käynnistetty jo vuonna 2018. Verkostot kokoontuivat syksyllä 2019 järjestetyn EAIE:n yhteydessä miettimään tulevia mahdollisuuksia.

– Nyt ollaan siinä vaiheessa, että päästään laatimaan ensimmäistä konkreettista yhteistyöehdotusta, Timonen avaa.

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Ammattikorkeakoulut ovat jo kantaneet osansa koulutusleikkauksista – huoli Suomen tulevaisuudesta kasvaa

Suomen julkisen talouden tilanne on erittäin vaikea. Hallitusohjelmassa sovitun,...

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Ammattikorkeakoulujen kansainvälisyysverkostolle uusi puheenjohtaja