Ammattikorkeakouluille 8 miljoonaa koodarikoulutuksiin

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 19 miljoonan euron rahoituksen ohjelmistoalan osaamisen lisäämiseen. Rahoituksesta 8 miljoonaa kohdistuu ammattikorkeakouluille.

– Suomen talous ja työllisyys ovat kääntyneet nousuun, ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on nyt kriittisen tärkeää. Nyt myönnetyillä koodarikoulutukseen rahoilla voidaan tarjota koulutusta yli 10 000 opiskelijalle jo ensi vuonna, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

– Tarjolle tulee muun muassa lyhytkestoisia, tutkinnon osista koostuvia moduuleja työelämän tarpeisiin sekä koulutusta työttömille tai työttömyysvaarassa oleville työmarkkinoille pääsemiseksi tai siellä pysymiseksi, opetusministeri sanoo.

Suurin rahoitus myönnettiin Aalto-korkeakoulusäätiön koordinoimalle seitsemän yliopiston FITEch-konsortiolle kansallisen ICT-alaan keskittyvän koulutuskokonaisuuden luomiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimalle jatkuvan oppimisen yhteistyölle myönnettiin 4 miljoonaa euroa koodarikoulutuksiin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helian, Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurean ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamkin kanssa.

– Five Stars -koodarikoulutus perustuu viiden ammattikorkeakoulun -Metropolian, Haaga-Helian, HAMK:n, Laurean ja XAMK:n- vahvaan osaamiseen, laajaan opetustarjontaan ja alueellisesti kattavaan kampusverkostoon, kertoo rehtori Riitta Konkola Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Konkolan mukaan toimintamallina on opiskelijan osaamisen,  työelämätarpeen ja koulutustarjonnan match making sekä monipuolinen uraohjaus.

– Näissä hyödynnetään uusinta teknologiaa. Koulutuksen tavoitteena on vastata nopeasti osaajapulaan.

Rahoitusta saivat myös Centria-ammattikorkeakoulu (1,6 milj), Karelia Ammattikorkeakoulu (1,5 milj.), Satakunnan ammattikorkeakoulu (396 000) ja Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (174 000), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (168 000),), Seinäjoen Ammattikorkeakoulu (153 000) ja Helsingin yliopisto (1 milj.).

Osa koulutuksista toteutetaan verkostomaisesti usean korkeakoulun yhteistyönä, joten mukana on kaikkiaan 16 ammattikorkeakoulua ja 9 yliopistoa. Rahoitettavat hankkeet ovat korkeakoulujen omia ehdotuksia.

Rahoitettavat koulutukset vaihtelevat muutaman opintopisteen täsmäosaamisesta laajempiin osaamiskokonaisuuksiin. Koulutusten kohderyhmää ei ole rajattu vain korkeakoulututkinnon suorittaneisiin.

Korkeakoulut toteuttavat nopeavaikutteiset koulutushankkeet tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän ja ely-keskusten sekä alueen työvoimahallinnon kanssa. Koulutukset käynnistyvät vuonna 2019.

Hallitus päätti yhteensä 30 miljoonan lisärahoituksesta osaajapulaan vastaamiseksi korkeakouluissa vuoden 2018 I ja II lisätalousarviossa.

Rahoitettavat koulutukset

 

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Valtiovarainministeriön osaamattomuus tulee yhteiskunnallemme kalliiksi – lyhyt oppimäärä koulutusjärjestelmästämme

Valtiovarainministeriölle tiedoksi, että Suomessa on kaksi korkeakoulusektoria: yliopistot ja...

Ammattikorkeakouluille 8 miljoonaa koodarikoulutuksiin