Ammattikorkeakouluille 8 miljoonaa koodarikoulutuksiin

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 19 miljoonan euron rahoituksen ohjelmistoalan osaamisen lisäämiseen. Rahoituksesta 8 miljoonaa kohdistuu ammattikorkeakouluille.

– Suomen talous ja työllisyys ovat kääntyneet nousuun, ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on nyt kriittisen tärkeää. Nyt myönnetyillä koodarikoulutukseen rahoilla voidaan tarjota koulutusta yli 10 000 opiskelijalle jo ensi vuonna, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

– Tarjolle tulee muun muassa lyhytkestoisia, tutkinnon osista koostuvia moduuleja työelämän tarpeisiin sekä koulutusta työttömille tai työttömyysvaarassa oleville työmarkkinoille pääsemiseksi tai siellä pysymiseksi, opetusministeri sanoo.

Suurin rahoitus myönnettiin Aalto-korkeakoulusäätiön koordinoimalle seitsemän yliopiston FITEch-konsortiolle kansallisen ICT-alaan keskittyvän koulutuskokonaisuuden luomiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimalle jatkuvan oppimisen yhteistyölle myönnettiin 4 miljoonaa euroa koodarikoulutuksiin. Hanke toteutetaan yhteistyössä Haaga-Helian, Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurean ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamkin kanssa.

– Five Stars -koodarikoulutus perustuu viiden ammattikorkeakoulun -Metropolian, Haaga-Helian, HAMK:n, Laurean ja XAMK:n- vahvaan osaamiseen, laajaan opetustarjontaan ja alueellisesti kattavaan kampusverkostoon, kertoo rehtori Riitta Konkola Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Konkolan mukaan toimintamallina on opiskelijan osaamisen,  työelämätarpeen ja koulutustarjonnan match making sekä monipuolinen uraohjaus.

– Näissä hyödynnetään uusinta teknologiaa. Koulutuksen tavoitteena on vastata nopeasti osaajapulaan.

Rahoitusta saivat myös Centria-ammattikorkeakoulu (1,6 milj), Karelia Ammattikorkeakoulu (1,5 milj.), Satakunnan ammattikorkeakoulu (396 000) ja Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (174 000), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (168 000),), Seinäjoen Ammattikorkeakoulu (153 000) ja Helsingin yliopisto (1 milj.).

Osa koulutuksista toteutetaan verkostomaisesti usean korkeakoulun yhteistyönä, joten mukana on kaikkiaan 16 ammattikorkeakoulua ja 9 yliopistoa. Rahoitettavat hankkeet ovat korkeakoulujen omia ehdotuksia.

Rahoitettavat koulutukset vaihtelevat muutaman opintopisteen täsmäosaamisesta laajempiin osaamiskokonaisuuksiin. Koulutusten kohderyhmää ei ole rajattu vain korkeakoulututkinnon suorittaneisiin.

Korkeakoulut toteuttavat nopeavaikutteiset koulutushankkeet tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän ja ely-keskusten sekä alueen työvoimahallinnon kanssa. Koulutukset käynnistyvät vuonna 2019.

Hallitus päätti yhteensä 30 miljoonan lisärahoituksesta osaajapulaan vastaamiseksi korkeakouluissa vuoden 2018 I ja II lisätalousarviossa.

Rahoitettavat koulutukset

 

Jaa

AMK-päivät 2024

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Arenen hallitus perustaa tulevaisuusryhmän – ammattikorkeakoulut luovat huomisen kädenjäljen

Arenen uusi hallitus on koostanut huoneentaulunsa, jossa määritellään tärkeimmät...

AMK-päivät järjestetään Tampereella 17.–18.4.2024

Tervetuloa ammattikorkeakoulujen suurimpaan vuosittaiseen tapahtumaan! Valtakunnallisten AMK-päivien järjestäjinä ovat...

Ammattikorkeakoulujen ääni vahvistuu Brysselissä – Arene aloittaa eurooppalaisen korkeakouluverkoston puheenjohtajana   

Ammattikorkeakoulujen ulkoisesta TKI-rahoituksesta jo yli puolet tulee eurooppalaisista rahoituslähteistä....

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön vastuullisuusperehdytyksen tarkistuslista

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön vastuullisuusperehdytyksen tarkistuslista kehitettiin Arenen kestävyys- ja vastuullisuustyön...

Ammattikorkeakouluille 8 miljoonaa koodarikoulutuksiin