Amk-kirjastojen verkkolehti Kreodi täyttää 20 vuotta

Ammattikorkeakoulukirjastojen verkkolehti Kreodi täyttää tänä syksynä 20 vuotta. Kreodi perustettiin kauaskatseisesti verkkolehdeksi aikana, jolloin ammatilliset lehdet ilmestyivät vielä pitkälti painettuina. Lehti aloitettiin Pohjois-Suomessa, mutta nopeasti se laajeni koko Suomen lehdeksi. Kreodia juhlitaan OAMKin Kotkantien kampuksella juhlaseminaarissa torstaina 21.11.2019.

Lehden toimituskunta toimii aluetoimituksina ja kerää materiaalia ympäri Suomea. Meininki on innostunutta ja osaavaa, kertoo Kreodin päätoimittaja Minna Marjamaa.

Kreodi ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja sitä tehdään vapaaehtoisvoimin. Kreodin asema on vakiintunut nykyisen 25 ammattikorkeakoulun kirjastoalan ammatilliseksi lehdeksi, ”meidän lehdeksi”. Lehden lukijamäärä on kasvanut parissa vuodessa kaksinkertaiseksi eikä kirjoittajia ole vaikea löytää.

Viime vuosina on tehty teemanumeroita ajankohtaisista aiheista. Tällä viikolla ilmestyvä lehti keskittyy tekoälyyn, kommentoi Marjamaa.

Sana kreodi merkitsee biologiassa vakaata kehityskulkua ja sellaiseksi lehden asema on muodostunut: lehti on kanava jakaa uusia asioita, keskustella, oppia uutta sekä löytää kumppaneita kehittämishankkeisiin. Lehden tavoite on edistää kokeilukulttuuria ja tuoda ammattikorkeakoulukirjastojen kehittämistyötä esiin oman kentän ulkopuolelle. Tässä onkin onnistuttu varsin hyvin.

Meidän lehteä on kivaa tehdä yhdessä, Marjamaa kiteyttää.

Kreodi.fi tarjoaa hyvän näkökulman ammattikorkeakoulukirjastojen arkeen ja kehittämistyöhön. Verkkolehti löytyy osoitteesta: www.kreodi.fi

Jaa

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

spot_imgspot_img

Tuoreimmat uutiset

Tradenomista on moneksi

Tradenomit ovat vakiinnuttaneet paikkansa työelämän asiantuntijoina. Tutkintomme antaa monipuoliset mahdollisuudet rakentaa mielenkiintoisia urapolkuja lähes kaikille toimialoille niin palkansaajan kuin yrittäjän roolissa.

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen kypsyystasokuvaukset

Ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman väliarvioinnin raportti julkaistiin...

Suomen aluekehittäminen hidastuu ministeriön tietoteknisten ongelmien vuoksi

Ammattikorkeakoulut ovat tyrmistyneitä ja äärimmäisen huolissaan tilanteesta, jossa tietoteknisiin syihin vedoten...

Amk-kirjastojen verkkolehti Kreodi täyttää 20 vuotta