Ajankohtaista

Arene & Unifi tiedote

Suomen yliopistot UNIFI ry ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry kiittävät opetus- ja kulttuuriministeriötä tänään julkistetusta Suomi 100+ Sivistys, osaaminen, tiede ja teknologia ihmisen ja yhteiskunnan hyväksi -visiosta.

Suomalainen ammattikorkeakoulujärjestelmä oli näkyvästi esillä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen johtaman delegaation Pekingiin ja Hongkongiin suuntautuneella vierailumatkalla 9.-11.10.2017.

AMK-opiskelijavalinnat

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistuvat vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on toteuttaa opiskelijavalinnat entistä hakijaystävällisemmin ja kustannustehokkaammin sekä enemmän digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Opetushallitus tiedote

28 000 haki opiskelemaan viime viikon lopulla päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa. Hakijamäärä nousi viime syksyn 26 400 hakijasta 6 %.

Arene & UNIFI tiedote

Suomen yliopistot UNIFI ry, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ja Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu ovat käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on tukea opetusmateriaalien avointa jakamista tekijänoikeuslain mu

UAS4EUROPE

 

Eurooppalaisten ammattikorkeakoulujen UAS4EUROPE -verkosto on 18.syyskuuta 2017 julkaissut uuden POSITION PAPER ON FP9 TKI-puiteohjelman edistämään eurooppalaisten ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n asiantuntijan tehtävään on nimitetty syyskuun alusta filosofian maisteri Eerikki Vainio (s.1980).

Valtioneuvoston tiedote

Osaamiseen ja koulutukseen on tulossa lisäpanostuksia vuodelle 2018. Hallitus on budjettiriihessä 31.8. sopinut budjettiesityksen sisällöstä.

Suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden elämään ja opiskeluun vaikuttavia tekijöitä on tutkittu EUROSTUDENT-kyselytutkimuksella. Tutkimukseen osallistui yli 7300 perustutkinto-opiskelijaa.